Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вередюк помер на руках жінки. Вона його вже і поховала

Понеділок, 22 липня 2002, 16:07
Результати судово-токсикологічного і судово-гістологічного досліджень зразків тканин органів трупа Юрія Вередюка, обвинуваченого прокуратурою у вбивстві директора телекомпанії "ТОР" (Слов'янск Донецької області) Ігоря Александрова, будуть готові за два тижні.

Про це у понеділок на прес-конференції у Донецьку повідомив заступник прокурора Донецької області Михайло Шорін.

Він також повідомив, що Вередюк, помер у ніч на 20 липня, був похований у понеділок опівдні його знайомою Галиною Костюхіною, у присутності якої, за словами зампрокурора, обвинувачений і помер.

За даними правоохоронних органів, саме Костюхіна повідомила про смерть Вередюка, який помер від серцевого нападу "у будинку літнього типу, який належить їй".

Костюхіна також повідомила оперативно-слідчій групі, що Вередюк у четвер, напередодні смерті, погано себе почував і був на прийомі у тубдиспансері. Пізніше йому стало погано і Костюхіна, за її словами, побігла викликати "швидку" (у будинку телефону не було). Після повернення вона знайшла Вередюка у ще більш важкому стані. Він помер у її присутності.

Шорін повідомив, що розслідування обставин смерті Вередюка взяв під особистий контроль генеральний прокурор України Святослав Піскун.

Заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Анатолій Корольов підкреслив на прес-конференції, що оскільки виправдувальний вирок суду не набрав законної чинності, Вередюк знаходився у статусі обвинуваченого.

Раніше прокуратура Донецької області заявила про відсутність яких-небудь даних, що свідчать про насильну смерть Вередюка. Жодних тілесних пошкоджень на тілі померлого не знайдено, причиною смерті стала гостра серцева недостатність, що ускладнилася інфарктом міокарда. Він також страждав туберкульозом, повідомили у прокуратурі.

17 травня, Донецький апеляційний суд виправдав Вередюка, обвинуваченого у вбивстві Александрова за недоведеністю його участі у здійсненні злочину, звільнив його з-під варти у залі суду, а справу направив на повторне розслідування.

20 травня Донецька прокуратура оскаржила рішення Донецького апеляційного суду, яким був виправданий і звільнений Вередюк. Зокрема, прокуратура вважає даний вирок "незаконним", а також вважає "необгрунтованим" направлення кримінальної справи на нове судове розслідування.

Верховний суд збирається розглянути 25 червня скаргу Донецької прокуратури на рішення суду про звільнення Вередюка, незважаючи на смерть останнього.

Раніше, суддя Донецького апеляційного суду Іван Корчистий, який своїм рішенням виправдав Вередюка за недоведеністю його участі у здійсненні злочину, заявив про те, що Вередюку може загрожувати небезпека, "як носію інформації".

Александров, що зазнав нападу в офісі телекомпанії, помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року. 26 листопада 2001 року Генпрокуратура офіційно заявила про закінчення попереднього слідства у справі. Прокуратура пред'явила обвинувачення у вбивстві Вередюку. Стосовно інших підозрюваних, які були оголошені в розшук, кримінальна справа була виділена в окреме виробництво.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: