Повторні вибори у Кіровограді визнані дійсними

Понеділок, 22 липня 2002, 17:07
Виконувач обов'язків голови Кіровоградської територіальної виборчої комісії Ігор Сендецький заявив, що 20 липня на своєму засіданні тервиборчком міста Кіровограда прийняв протокол про визнання повторних виборів Кіровоградського міського голови дійсними і визнав Миколу Чигрина новим міським головою.

За його словами, це рішення ухвалили 8 із 15 членів тервиборчкому, тобто більшість комісії. Як наголосив Сендецький, це рішення є легітимним.

Він зазначив, що завтра розпочнеться сесія Кіровоградської міської ради і Чигрин буде представлений як новий мер міста Кіровограда. У понеділок він уже заходив до кабінету мера і провів зустрічі з депутатами Кіровоградської міськради.

Коментуючи повідомлення про те, що Кіровоградська територіальна виборча комісія визнала повторні вибори мера недійсними, розповсюджені сьогодні в ЗМІ, Сендецький пояснив, що 20 липня 7 членів (з 15) Кіровоградського тервиборчкому залишили засідання, на якому розглядалося питання про визнання чи невизнання дійсними виборів мера, і обрали нового голову територіальної виборчої комісії.

Потім вони провели своє засідання, на якому визнали повторні вибори мера Кіровограда недійсними. Але це рішення є нелегітимним, оскільки ухвалене меншістю тервиборчкому.

Як повідомлялося, за рішенням Іллічівського районного суду м. Одеси від 18 липня 2002 року, Кіровоградська територіальна (міська) виборча комісія була зобов'язана провести засідання, на якому мала перевірити протоколи за результатами голосування на повторних виборах міського голови та ухвалити остаточне рішення про визнання чи невизнання їх дійсними.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування