Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нова експертиза "таращанського тіла" – ознака поваги Генпрокуратури до Парламентської комісії

Понеділок, 22 липня 2002, 18:13
Експерт Тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин вбивства журналіста Георгія Гонгадзе Верховної Ради України Валерій Івасюк звернувся до Генерального прокурора України Святослава Піскуна з проханням про особисту зустріч з нагоди намірів Генпрокуратури провести додаткову експертизу "таращанського тіла". Про це йдеться у зверненні Івасюка, переданому "Українській правді".

Валерій Івасюк зазначає, що його звернення до Піскуна "спричинене заявою прес-служби Генеральної прокуратури України, в якій, зокрема, йдеться про те, що Генеральною прокуратурою призначено "додаткову комісійну генотипоскопічну експертизу" "таращанського тіла".

"Такі дії Генеральної прокуратури можна кваліфікувати як такі, що вперше офіційне слідство визнало факт проведення парламентською слідчою комісією генотипоскопічної експертизи в німецькій лабораторії "Генедія", а також її результати та висновки, які є абсолютно протилежними до результатів ДНК-експертиз, призначених Генеральною прокуратурою", йдеться у зверненні.

Івасюк зазначає, що Генпрокуратура "вперше з належною повагою поставилася до Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України у справі розслідування убивства журналіста Георгія Гонгадзе, оскільки саме ця Комісія організовувала генотипоскопічну експертизу у ФРН".

"Беручи до уваги останню заяву прес-служби Генеральної прокуратури, а також те, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України на мою пропозицію як її експерта ще 14 лютого 2002 року прийняла Рішення про необхідність проведення повторної комплексної ідентифікаційної судово-медичної експертизи у справі вбивства Георгія Гонгадзе та визначила її параметри, повідомляю Вам про своє бажання зустрітися передусім із Вами особисто, а також із визначеними Вами іншими особами, які працюють у слідчій групі, з метою сприяння слідству у цій справі", зазначено у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування