Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛЕСЯ ГОНГАДЗЕ ЗНОВУ ВИМАГАЄ, ЩОБ У РОЗСЛІДУВАННІ СПРАВИ ЇЇ СИНА ВЗЯВ УЧАСТЬ ГЕНСЕК "РЕПОРТЕРІВ БЕЗ КОРДОНІВ"

Понеділок, 22 липня 2002, 18:36
Мати загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе спростовує повідомлення, що вона відмовляється від створення комісій по справі її сина. Єдина її вимога - щоб до розслідування справи було допущено генерального секретаря "Репортерів без кордонів" Робера Менара.

"В електронних засобах масової інформації з’явилося неправдиве повідомлення про те, що ніби я вимагаю від Генпрокуратури видати "таращанське тіло" для поховання, відмовляюсь від створення будь-яких комісій по справі Георгія Гонгадзе. Хочу відповідально заявити, що нічого подібного не має місця в моїх вимогах.", йдеться в заяві Лесі Гонгадзе. За її словами, вона не вважає потрібним створення будь-якої комісії або групи для розслідування "за ініціативою і під контролем української влади". Проте мати журналіста має всі підстави заявити, що на жодне її запитання протягом двох років вона "не отримала жодної конкретної відповіді від Генпрокуратури".

"Єдина моя вимога на сьогодні - це є надання дозволу Генпрокуратурою чи іншими владними структурами в Україні на участь генерального секретаря "Репортерів без кордонів" Робера Менара у розслідуванні справи мого сина Георгія Гонгадзе, в тому числі і у проведенні експертизи", говорить Леся Гонгадзе. "На жаль, з цього приводу надали єдину відповідь – відмовити Роберу Менару у праві брати участь в роботі комісії і в проведенні експертиз". Мати журналіста вважає, що цим "грубо порушуються права людини і потерпілої мами Георгія Гонгадзе, яка протягом двох років марно намагається встановити істину в Україні".

Леся Гонгадзе нагадує, що "Репортери без кордонів" розв’язали вже не одну справу загибелі журналістів в інших країнах світу. "Я маю надію лише на цю організацію на чолі з паном Робером Менаром. Ще раз повторюю, я вимагаю участі Робера Менара у розслідуванні справи Георгія Гонгадзе. Усі інші вимоги Генпрокуратури у створенні комісії і слідчих груп не мають для мене ніякого сенсу", говорить мати журналіста.

ІМІ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування