Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма написав статтю для польського тижневика "Wprost"

Вівторок, 23 липня 2002, 12:13
Авторитетний польський тижневик "Wprost" опублікував у понеділок статтю президента України Леоніда Кучми, в якій він, зокрема, пропонує перетворити Львів на центр діалогу та інтеграції європейської молоді.

У статті "Через Польщу до Європи" Леонід Кучма закликає історію залишити історикам, а нам усім сконцентруватися на вирішенні проблем сучасності. "Не можна на могилах займатися політикою", - підкреслює український президент, маючи на увазі події довкола львівського поховання "орлят". Автор статті наголошує на європейському виборі України, а Польщу називає орієнтиром для неї.

Експерт з українських питань Богуміла Бердиховська з Варшави вважає, що у "Wprost" опубліковано справді цікавий документ - особливо щодо планів створення польсько-української асоціації молодіжних організацій, і що це своєрідна спроба української сторони поліпшити відносини з Варшавою після відомого рішення Львівської ради у справі польського військового поховання.

"Треба сподіватися на втілення цих тез у життя, адже останнім часом - особливо після підписання німецько-українсько-російської "газової" угоди - склалося враження, що Україна вже не так зацікавлена в Польщі, як це було раніше",- зауважує польський експерт.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування