Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тепер Україну можна звинувачувати й у расизмі

Вівторок, 23 липня 2002, 13:35
Експертний орган Ради Європи у боротьбі з расизмом і Європейська комісія проти расизму і расової нетерпимості поширили у вівторок доповіді про вияви расизму, ксенофобії, антисемітизму і расової нетерпимості в деяких країнах Європи. У їх числі відзначені Латвія й Україна.

В Україні, на думку Ради Європи, як прямої, так і непрямої дискримінації зазнають колишні депортовані особи, цигани, імігранти, біженці, а також люди, які домагаються притулку.

Згідно з доповіддю, ці люди "стикаються з труднощами в різних сферах життя, особливо у відносинах з правоохоронними органами". У документах зазначається, що в Україні недостатньо виконується кримінальне право, спостерігається відсутність вичерпних цивільних і адміністративних антидискримінаційних норм.

За даними експертів Ради Європи, в Латвії "зберігається проблематична ситуація" з російськомовними мешканцями, багато з яких досі не мають статусу громадян країни. Ці люди, відзначається в доповідях, ризикують бути виключеними з громадських структур і процесів прийняття рішень.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...