Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КОМУНІСТИ ЗАКЛИКАЮТЬ ДО ПОВСТАННЯ І ДОСТРОКОВИХ ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА

Вівторок, 23 липня 2002, 15:55
Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко звертається до українського народу, лідерів політичних партій, керівників профспілкового руху, громадських організацій із закликом "розвернути широку і потужну політичну кампанію громадянського протесту". Одним із результатів акції могло б стати політичне рішення про необхідність проведення дострокових президентських виборів, говориться в заяві Симоненка, оприлюдненій у вівторок.

"Розсудливим людям очевидна повна неспроможність і історична приреченість нинішньої корупційної монархії Кучми і неминучий її крах", - говорить Симоненко. У той же час, вважає лідер комуністів, "ми не маємо права чекати поки, чіпляючись за владу, намагаючись нав'язати суспільству наступника-спадкоємця престолу, кримінальна "еліта", агонізуючи, буде відсувати довгожданий момент відродження України".

Лідер комуністів вважає, що потужні протестні виступи "десятків і сотень тисяч демонстрантів" є характерне явище практично для всіх держав світу як "обов'язковий елемент коректування суспільно-політичних систем".

"Всі ми повинні чітко розуміти, що перевибори не самоціль, а один із засобів побудови демократичної і ефективної політичної системи в Україні", - відзначає Симоненко.

"Якщо апологети нинішнього режиму заговорять про "непосильний фінансовий тягар дострокових виборів, який ляже на плечі "простого українця", ми нагадаємо їм і всьому світу про те, хто, як і за чий рахунок ініціював і фальсифікував у 2000 р. так званий Всенародний референдум, намагаючись юридично оформити диктатуру, що де-факто будується".

До радикальних кроків протесту і проведення дострокових виборів президента лідер комуністів закликає після того, як "верхівка антинародного режиму", представлена "За єдину Україну" і СДПУ(о), програвши парламентські вибори, "продовжує спроби затвердження потворної політичної монополії".

"А довибори 14 липня показали, що неподільний цинізм і презирство до всіх демократичних норм стали фамільним стилем Л.Кучми, його адміністрації і їх підручних. Втративши будь-яке почуття міри, поглумившись над усіма моральними і юридичними нормами, втративши будь-який зв'язок з реальними потребами українських громадян, вони розтоптали своїми "владними чобітьми" природне право народу України на демократичний вибір", - говориться в заяві Симоненка.

Читайте також:

КУЧМА ПІДЕ НА ТРЕТІЙ ТЕРМІН. "Наша Україна" кличе до повстання?

ТИМОШЕНКО ХОЧЕ СКИНУТИ КУЧМУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...