Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці будуть видавати візи за старою схемою

Вівторок, 23 липня 2002, 17:57
У вівторок у ряді засобів масової інформації з'явилися повідомлення про можливі кроки з боку Держдепартаменту США для посилювання процедури видачі в'їзних віз до цієї країни. Зокрема, повідомлялося, що ніби відтепер візи громадянам України не будуть видаватися через представників туристичних компаній і на кожного українця, який бажає виїхати до США, покладається обов'язок відвідування американського посольства для проходження співбесіди.

Як повідомили у прес-службі американського посольства, у Держдепартаменті США дійсно обговорюється можливість "ретельного перегляду" режиму роботи всіх зарубіжних диппредставництв. Зокрема, пропонується переглянути роль туристичних агентств в отриманні в'їзних американських віз.

У той же час, пояснили у посольстві, "заплановане відсторонення туристичних фірм від посередництва у видачі віз, про яке повідомлялося у пресі, не торкнеться консульського відділу посольства США у Києві, оскільки він ніколи не використав програму співпраці з турфірмами".

Крім того, нагадали у посольстві, "як у минулому, так і надалі українським громадянам, які бажають отримати американську візу, необхідно особисто пройти консульську співбесіду у посольстві".

Єдиним винятком при отриманні віз є так звана "система поштової скриньки", якою можуть скористатися українці, які вже відвідували США, однак не раніше 1 січня 1997 року, що не дістали відмови у видачі візи в інших диппредставництвах і не помічені в будь-яких поганих діях. При виникненні додаткових питань вони також можуть бути запрошені на консульську співбесіду.

Відповідно до умов "системи поштової скриньки" заявник може отримати візу протягом 3 робочих днів. Для цього йому необхідно подати до консульства США закордонний паспорт, заяву з проханням про видачу візи, фотографію, відповідні супровідні документи, а також сплатити $65 консульських зборів.

У разі позитивного розв'язання питання заявнику потрібно додатково сплатити вартість в'їзної візи.

Як повідомлялося, з 1 червня 2002 року набрали чинності нові розцінки на консульські послуги американських посольств і консульств за кордоном. Вартість віз на в'їзд у США для громадян України знижена, однак збільшений розмір плати за розгляд звертання на їх отримання.

Зокрема, вартість одноразової візи (туристичної або бізнес-візи) становить $10 (раніше - $30), вартість дворазової візи - $40 (раніше - $60). Багаторазова віза, дійсна протягом 3 років, коштує $100 (раніше - $120).

У той же час, розмір оплати за розгляд справи становить $65 (раніше - $45), розгляд звертання на отримання іміграційної візи коштує $335 (раніше - $325).

Нові розцінки відображають вартість консульських послуг у 2002 році і грають істотну роль в підтримці і удосконаленні високого рівня обслуговування клієнтів на основі досягнень в інформаційних технологіях. Крім того, вони покликані підвищити якість послуг, пов'язаних із внутрішньою безпекою.

До цього остання значна зміна розцінок на консульські послуги посольства США проводилася у 1998 році.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...