Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін стверджує, що народ став жити на 18,5% краще

Середа, 24 липня 2002, 11:03
У першому півріччі 2002 року реальні прибутки населення України збільшилися на 18,5%, а середня зарплата - на 18,3%. У цей же період роздрібний товарообіг України збільшився на 16,1%.

Про це у середу у Києві на засіданні уряду повідомив віце-прем'єр України Василь Роговий, підводячи підсумки економічного і соціального розвитку країни за перші шість місяців року.

У зв'язку з цим він зазначив, що на кожний 1% росту ВВП, що становило у першому півріччі 4,3%, припадало більше 4,2% приросту зарплати, що майже у три рази більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Роговий охарактеризував ці показники громадського добробуту як "досить високі". Він зазначив, що загалом оцінки першого півріччя свідчать "про помітне просування" у реалізації програмних цілей уряду у всіх критичних напрямах економічного і соціального розвитку.

Він зазначив, що перше півріччя характеризувалося "складними і неоднозначними процесам", які тривали в економічному і політичному житті країни, маючи внаслідок, зокрема, парламентську передвиборчу кампанію, коли виник тайм-аут у роботі Верховної Ради, і не вирішувався ряд проблем, які можуть бути врегульовані тільки на законодавчому рівні.

Крім того, погіршилася зовнішньоекономічна кон'юнктура у зв'язку з рецесією світової економіки і зростанням кількості захисних дій торгових партнерів України відносно української продукції.

У першому півріччі 2002 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, в Україні було досягнуте зростання ВВП на 4,3%, промислового виробництва - на 5,8%, а також зафіксована дефляція в розмірі 1,8%.

У середу у засіданні урядів беруть участь представники ряду фракцій і комітетів парламенту України, зокрема, Компартії Геннадій Крючков, фракції Партії промисловців і підприємців і "Трудової України" Василь Гуреєв.

На засіданні, зокрема, буде уточнений прогноз макроекономічних показників розвитку української економіки до кінця нинішнього року, а також прийнята постанова про виділення грошової допомоги сім'ям гірників, загиблих внаслідок аварії на шахті "Ювілейна" у Дніпропетровській області.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування