Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виборчком 18 округу перегляне результати виборів 14 липня

Середа, 24 липня 2002, 18:00
Центральна виборча комісія зобов'язала виборчу комісію округу №18 (Вінницька область) повторно розглянути результати перевиборів до Верховної Ради України, що відбулися 14 липня, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" секретар ЦВК Ярослав Давидович.

За його словами, таке рішення прийняте у середу на засіданні Центрвиборчкому, що розглянув рішення Апеляційного суду Вінницької області, який зобов'язав ЦВК визнати переобрання у 18-му окрузі недійсними.

Апеляційний суд ухвалив таке рішення у зв'язку з тим, що один з кандидатів у депутати по цьому округу - Валерій Коломойцев-Рибалко - був незаконно, на думку суду, знятий з реєстрації у ніч на 31 березня.

Давидович зазначив, що ЦВК "не погодився з рішенням апеляційного суду", оскільки раніше це ж питання розглядалося у Верховному суді України, і рішення про зняття Коломийцева-Рибалко з реєстрації було визнане законним.

"Ми маємо два рішення суду з одному приводу, які суперечать один одному, однак вище рішення Верховного суду", - мотивував позицію Центрвиборчкому Давидович.

Секретар ЦВК підкреслив, що комісія вважає вибори у 18 окрузі такими, що відбулися і окружкому необхідно лише знову затвердити результати виборів.

На довиборах у 18-му окрузі 14 липня переміг кандидат від блоку "Наша Україна" Микола Одайник. 18 липня ЦВК підтвердив рішення окружкому про його обрання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування