Команда Піскуна знайшла недоліки в розслідуванні справи Гонгадзе

Середа, 24 липня 2002, 20:14
У нової слідчої групи Генпрокуратурі з розслідування вбивства Георгія Гонгадзе з'являються нові ідеї та бачення цієї справи. "Я не відкидаю нароблене попередньою групою, вони робили багато. Але, мабуть, не доробляли там, де треба було доробити", - заявив в інтерв'ю ТСН каналу 1+1 заступник генерального прокурора Віктор Шокін.

Шокін сказав, що в справі є новини, але повідомляти про них поки зарано. Прокурор також відхилив побоювання, що новий склад слідства відмиватиме владу. Він запевнив, що постарається бути якомога далі від політики.

В розслідуванні братимуть участь нові слідчі з досвідом розкритих убивств, у тому числі й на замовлення. Поки що в Генпрокуратурі вивчили результати попереднього розслідування і будують свої плани слідства. На часі – організаційні питання щодо залучення іноземних експертів, які б допомогли зняти всі суперечливі моменти з експертизами.

"Ми повинні чітко знати, чиє це тіло? Чи належить воно Гонгадзе, чи ні? Ми повинні знати, хто вбивця? Якщо він живий, треба його до суду. Якщо він мертвий, ми повинні знати, чому він це зробив, які в нього мотиви. Хто це організував?", - зазначив Шокін. Він висловив припущення, що одна людина "не могла це зробити".

Шокін повідомив, що справу майора Мельниченка розслідуватимуть, як і раніше, окремо від справи Гонгадзе. Призначено провести експертизу плівок в іноземній країні. В якій саме, прокурор умовчує.

***

Шокін також зазначив в інтерв'ю ТСН, що зараз прокуратура посилено займається справами вибухів на двох шахтах в Донбасі та Дніпропетровщині. На обох встановлено порушення з боку керівництва. І там і там затримали та заарештували підозрюваних. На "Ювілейній" – четверо відповідальних працівників.

Прокуратура вдруге через суд намагається заарештувати директора та головного інженера шахти "Україна". Заступник генпрокурора пояснив, що незабаром до аварії на шазхту надійшов "припис про наявні порушення". "А на припис нуль реагування з боку керівництва шахти", - пояснив він.

Але корені проблем із копальнями в Генпрокуратурі вбачають глибше – тут рекомендують відповідним міністерствам вкладати більше кошти в безпеку на шахтах, щоб максимально зменшити вплив людського фактора на життя гірників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News