Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін поки думає, чи треба засилати спецагентів до парламенту

Четвер, 25 липня 2002, 11:36
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні в середу заслухав інформацію про ініціювання введення в керівництві міністерств посади парламентського секретаря, однак рішення поки не приймав.

Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомив в четвер один з учасників засідання уряду, зазначивши, що відповідна інформація була заслухана під час розгляду питання про подальше удосконалення взаємодії Кабінету Міністрів і Верховної Ради.

Як повідомлялося, уряд вважає за необхідне, щоб у кожному міністерстві був парламентський секретар, який займався б взаємовідносинами міністерства з парламентом. Держсекретар Кабінету Міністрів Володимир Яцуба повідомив, що цей співробітник повинен "безпосередньо лобіювати інтереси свого міністерства в парламенті".

Він підкреслив, що секретаріат і керівництво уряду не можуть "вслідкувати за 200 законами і знати глибоко тему, яку знає міністерство", додавши, що "ми багато втрачаємо через недороблені законопроекти, направлені в парламент, а також через їх прийняття без достатнього супроводу, роз'яснення, впливу і пропаганди". Яцуба також зазначив, що ініціативу введення в міністерствах посади парламентського секретаря підтримують президент Леонід Кучма і прем'єр Анатолій Кінах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування