СПРАВА АЛЕКСАНДРОВА-ВЕРЕДЮКА БУДЕ РОЗСЛІДУВАНА ПОВТОРНО

Четвер, 25 липня 2002, 12:04
Верховний суд України ухвалив рішення направити на нове розслідування справу Юрія Вередюка, обвинуваченого прокуратурою у вбивстві журналіста Ігоря Александрова. Таке рішення прийняте у четвер за підсумками розгляду скарги Донецької прокуратури на рішення суду про звільнення Вередюка.

"Колегія суддів Верховного суду постановила: касаційне подання прокуратури задовольнити частково, а вирок Донецького апеляційного суду стосовно Юрія Вередюка відмінити, і справу направити на нове розслідування", - зачитав резолютивну частину рішення ВР головуючий у справі Володимир Драга.

Як повідомлялося, директор телекомпанії "ТОР" з м. Слов'янськ Донецької області Ігор Александров, що зазнав нападу в офісі телекомпанії, помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року.

Після закінчення попереднього слідства у справі прокуратура пред'явила обвинувачення у вбивстві Вередюку, який був виправданий 17 травня Донецьким апеляційним судом за недоведеністю участі у здійсненні злочину. Вередюка звільнили з-під варти у залі суду, а справу направили на повторне розслідування.

20 травня Донецька прокуратура оскаржила це рішення суду, а через два місяці Вередюк помер від гострої серцевої недостатності, що ускладнилася інфарктом міокарда.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування