Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ виловила крупних американських наркоділків

Четвер, 25 липня 2002, 13:16
Служба безпеки України повідомляє про арешт у ході операції по боротьбі з наркобізнесом 6 наркоділків, 3 з яких - громадяни США.

Як повідомили у четвер у прес-центрі СБУ, у рамках міжнародної операції по боротьбі з наркобізнесом, яка вже успішно закінчилася, Україна проводить власну операцію "Редут-2002".

В операції беруть участь МВС, Держмитслужба, Держкомкордон і СБУ. У рамках операції, зокрема, реалізовуються оперативні і слідчі заходи по ліквідації виявленого СБУ каналу контрабанди героїну з Центральної Азії транзитом через Україну до США.

Серед арештованих - безпосередній організатор контрабандної акції.
СБУ повідомляє, що зараз спільно із зацікавленими партнерськими органами вживає заходів, які направлені на знищення організованих злочинних наркогрупувань у США і Пакистані, причетних до функціонування цього каналу.

Як зазначено у повідомленні, у ході міжнародної операції спецслужб ряду країн, яка мала назву "Стримування", були арештовані 46 наркоділків, вилучено 2306 кг наркотиків, в тому числі, 578 кг героїну, а також більш ніж півтори тисячі тонн прекурсорів.

Операція проводилася протягом червня-липня 2002 року правоохоронними органами і спецслужбами ряду країн Європи (Албанії, Боснії і Герцеговини, Болгарії, Македонії, Молдавії, Румунії, Туреччини, Угорщини, України), а також Митною службою Німеччини й Управлінням по боротьбі з наркотиками США.

Метою операції було відкриття і знищення каналів контрабанди героїну афганського походження до країн Європи.

СБУ зазначає, що, за визнанням учасників операції, головним її результатом стало налагодження каналів і механізмів інформаційного обміну, які будуть діяти і після її завершення, зміцнення взаємодії між правоохоронними органами і спецслужбами різних країн.

СБУ виступила ініціатором участі України у цій операції, координатором дій українських правоохоронних органів. Загальна координація операції проводилася Регіональним центром Ініціативи зі співпраці у південно-східній Європі, який створений у 2000 році для удосконалення обміну інформацією між правоохоронними органами регіону і знаходиться у Бухаресті.

У ході операції найбільша кількість наркотиків була вилучена Службою безпеки України - 1574,5 тонн прекурсорів (хімічної речовини для виробництва наркотичних речовин), які контрабандисти намагалися ввезти до України, використовуючи підробні документи.

Одним з результатів операції "Стримування" став більш якісний митний контроль. Зокрема, у контрабандистів у ході операції було вилучено майже 25 кг ювелірних виробів, більше 170 тис. пачок цигарок, вогнепальної зброї і значна кількість іноземної валюти.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
22:02
відео, оновленоНетверезий голова райдержадміністрації Броварів збив чотирьох людей
Усі новини...