Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛІДЕРИ "ЧЕТВІРКИ" ДОМОВИЛИСЬ ПРО СПІЛЬНІ ДІЇ ЗАРАДИ ТОГО, ЩОБ ВІДПРАВИТИ КУЧМУ У ВІДСТАВКУ

Четвер, 25 липня 2002, 17:23
Лідери опозиційної парламентської "четвірки", а саме: Комуністичної партії України, Блоку Юлії Тимошенко, Соціалістичної партії та "Нашої України", минулого тижня підписали угоду про плани чотирьох політичних сил щодо спільних дій.

Мета: організація масових акцій протесту з вимогою відставки президента Кучми та дострокових президентських виборів. Ця угода існує лише у чотирьох екземплярах і тримали її в руках тільки ті, хто її підписував. Про це в студії Громадського радіо заявив народний депутат, член фракції Соцпартії Йосип Вінський.

Повний зміст угоди не розголошується. За словами Йосипа Вінського, акція проходитиме по всій Україні. А до 16 вересня лідери четвірки будуть спільно виїжджати на місця для підготовки активних осінніх виступів.

"Шістнадцятого вересня буде загальноукраїнська акція, а до того ми будемо готуватися. На місцях і в Києві ми плануємо залучити велику кількість людей. Одного Києва буде мало для такої акції. Йде накопичення сил, ресурсів, відпрацювання організаційних схем, бо ми ж повинні забезпечити порядок", каже Вінський.

16 вересня опозиція планує вивести на вулиці Києва мінімум 250 тисяч людей. За словами Йосипа Вінського Служба Безпеки України вже знає про плани опозиційної "четвірки", як знає про це вже і адміністрація президента.

"Це не секрет, я думаю, що Служба безпеки України оскільки вона слідкує за нашим офісом в той же день знала про це. Вони мають інформацію. Угоду вони в оригіналі не бачили, бо вона у чотирьох екземплярах. До певного часу ми будемо намагатися, щоб вони не дізналися технологічні моменти, як це буде, якими методами. А президент, я думаю він розуміє різницю між акціями які були два роки тому і зараз", вважає Вінський.

Політолог Кость Бондаренко вважає домовленості між Компартією, БЮТи, Соціалістичною партією, та "Нашою Україною" певним кроком до укріплення опозиційних сил.

"Існує "четвірка" і вона має певні домовленості. І можна тільки вітати те, що стають більш радикальними, більш опозиційними дві ланки, які раніше вважалися багатьма оглядачами слабкими ланками. Я маю на увазі "Нашу Україну" та Комуністичну партію. Роман Безсмертний зробив заяву, яка в певному сенсі спалює мости та обрізає шляхи до відступу для "Нашої України" і дає можливість розвиватися виключно в одному руслі - в опозиційному."

Громадське радіо

Читай тут про історію питання

СПУ мобілізує партійні структури для осінньої боротьби з Кучмою

КОМУНІСТИ ЗАКЛИКАЮТЬ ДО ПОВСТАННЯ І ДОСТРОКОВИХ ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА

КУЧМА ПІДЕ НА ТРЕТІЙ ТЕРМІН. "Наша Україна" кличе до повстання?

ТИМОШЕНКО ХОЧЕ СКИНУТИ КУЧМУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування