Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах прогнозує боротьбу за прем'єрське крісло і готовий поступитися кадрами

П'ятниця, 26 липня 2002, 12:12
Прем'єр України Анатолій Кінах переконаний, що "з урахуванням президентських виборів, що наближаються, увага до прем'єра ще більше загостриться, тому що ця посада багато кому бачиться як виграшна стартова позиція".

У інтерв'ю газеті Сегодня
він заявив, що виступає за створення у парламенті більшості, однак "на основі політичних і професійних позицій депутатів, але в жодному разі не шляхом тиску або шантажу. Цих речей я не приймаю".

Передбачаючи майбутні осінні заклики до відставки уряду, Кінах готовий йти на кадрові поступки - "ми готові розглядати кадрові пропозиції з точки зору посилення уряду висококваліфікованими фахівцями..."

Він підтвердив, що "не виключає" нових кадрових призначень в уряді. "Я вважаю, це нормальний процес з точки зору вдосконалення кадрів, підвищення рівня професіоналізму. Ті кадрові пропозиції, які робляться парламентськими фракціями, можуть призвести до більш тісної взаємодії виконавчої і законодавчої влади - і ми готові їх розглядати… Однак я би не хотів, щоб цей процес трансформувався у політичні спекуляції і торгівлю портфелями".

Кінах висловлюється за рівноправний бізнес. "Якщо я бачу, що в уряді хтось починає проявляти особливо яскраві симпатії або антипатії до тієї або іншої бізнес-групи або політичної сили, то розцінюю це як грубе порушення посадових обов'язків…"

Прем'єр не відповів на питання про те, чи є в нього президентські амбіції. "Упевнений, що перед тим, як щось говорити про президентські вибори, людям при владі треба працювати таким чином, щоб цій владі повірили. Якщо ми відстоюватимемо демократичні принципи, а рівень життя підвищуватиметься, то ми створимо сприятливі умови для вільного вибору виборців і для самовираження тим політикам, які будуть визначати майбутній курс країни. Завдання створення таких умов має бути головним, в тому числі і для тих, хто вже тримає президентську булаву у себе в рюкзаку".

У відповідь на запитання, ким він відчуває себе більше: політиком або адміністратором, Кінах відповів так: "…Виходячи з Конституції, прем'єр-міністр - це державний менеджер, який за узгодженням з Верховною Радою підписав контракт з президентом України на виконання конкретних обов'язків і несе персональну відповідальність за результати соціально-економічного розвитку країни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування