Труби Пінчука поїхали до Туркменістану. За держзамовленням

П'ятниця, 26 липня 2002, 14:21
Науково-виробнича інвестиційна група (НВІГ) "Інтерпайп", яка контролює низку великих підприємств гірничо-металургійного комплексу України, завершила відвантаження першої партії зварних труб діаметром 1020 мм в об'ємі 5 тис. тонн на замовлення державної компанії (ДК) "Туркменнафтогаз" (Туркменістан).

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії з посиланням на начальника комерційного управління корпорації Олексія Слюсарева в п'ятницю.

У документі зазначається, що труби зроблені Новомоськовським трубним заводом (Дніпропетровська обл.), що входить в корпорацію.

"У цей час Туркменістан активно проводить реконструкцію діючих магістральних газопроводів і планує будівництво нових, в тому числі і в країнах Південної Азії, тому зростають потреби підприємств Туркменістану в трубній продукції", - пояснив Слюсарев.

Спираючись на особливості туркменської економіки, орієнтованої на експорт енергоносіїв за кордон, начальник комерційного управління корпорації передбачив, що трубна продукція для Туркменістану є стратегічною статтею імпорту.

При цьому він зазначив, що для державних підприємств цієї країни важливим чинником при розв'язанні питання про закупівлю є як якість продукції, так і стабільність постачальника.

"Інтерпайп" працює на туркменському ринку понад 8 років, він зарекомендував себе як стабільний постачальник якісної трубної продукції", - підкреслив Слюсарев.

НВІГ "Інтерпайп" - один з найнайбільших в Східній Європі та СНД виробників і постачальників трубної продукції. Корпорація об'єднує десятки підприємств України і країн СНД. Вхідні в структуру НВІГ українські трубні заводи виготовляють понад 900 тис. тонн продукції на рік. Близько 65% її обсягу - труби "нафтового" сортаменту, в тому числі для магістральних нафтопроводів.

Корпорація об'єднує і управляє найбільшими трубними підприємствами України, такими, як ВАТ "Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ВАТ "Новомоськовський трубний завод", ЗАТ "Нікопольський завод безшовних труб "Niko Tube".

"Інтерпайп" постачає трубну продукцію в понад 60 країн. Обсяги експорту продукції корпорації за межі СНД в минулому році виросли на 68%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування