Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко рекомендує Піскуну, що той має зробити

П'ятниця, 26 липня 2002, 15:48
Депутат Григорій Омельченко звернувся до Генерального прокурора Святослава Піскуна з проханням призначити у кримінальній справі, порушеній за фактом вбивства Георгія Гонгадзе, повторну судово-медичну ідентифікаційну експертизу останків "таращанського тіла" та повторну фоноскопічну експертизу магнітних фонограм, записаних екс-майором держохорони Миколою Мельниченком.

Про це йдеться у заяві голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування справ про вбивства Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова Омельченка.

Він вважає за необхідне проведення саме повторної, а не "додаткової, комісійної генотипоскопічної експертизи "таращанського тіла" і "додаткової фоноскопічної експертизи магнітних фонограм, записаних Мельниченком", як це хоче робити Генеральна прокуратура.

Депутат зазначає, що додаткова експертиза може бути призначена у випадку, коли експертиза буде визнана неповною або не досить зрозумілою, і додаткова експертиза доручається тому самому або іншому експертові. Водночас повторна експертиза, за словами Омельченка, може бути призначена, коли висновок експерта буде визнано необгрунтованим чи таким, що суперечить іншим матеріалам справи, або викликає сумніви в його правильності. Повторна експертиза доручається іншому експертові або експертам.

Омельченко вважає, що підстави для повторної експертизи є, оскільки висновки експертів України, Російської Федерації і США щодо належності "таращанського тіла" Георгію Гонгадзе відмінні від висновків експертів ФРН.

Як йдеться у зверненні Омельченка, є суттєві розбіжності і між висновками експертів України, Австрії та США (Компанія БЕК-ТЕК, експерт Брюс Кеніг) щодо достовірності магнітних фонограм, записаних Мельниченком.

Депутат вважає за необхідне для забезпечення повного, всебічного, об'єктивного дослідження всіх обставин зазначеної справи, незалежності і правильності висновків повторної судово-медичної експертизи та повторної фоноскопічної експертизи залучити до організації та проведення цих експертиз: провідних фахівців України, США, країн - членів Ради Європи; спостерігачів - законних представників матері та дружини Гонгадзе; членів і експертів-консультантів тимчасової слідчої комісії ВР з правом заявляти клопотання, подавати докази та викладати у письмовій формі окрему думку із залученням цих документів до матеріалів кримінальної справи.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування