МЕЛЬНИЧЕНКО ПОПЕРЕДЖАЄ, ЩО ПІСКУН НЕ ЗМОЖЕ ВСТАНОВИТИ ІСТИНУ

П'ятниця, 26 липня 2002, 20:01
Екс-майор Управління державної охорони Микола Мельниченко заявляє, що жодна експертиза Генпрокуратури не зможе встановити істину у розслідуванні справи Гонгадзе, якщо він не передасть експертам записуючий пристрій та епізоди записів.

Про це ідеться у зверненні Мельниченка до тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України у справі Гонгадзе, поширеній в п'ятницю на сайті радіо "Свобода" у зв'язку з рішенням Генпрокуратури провести додаткові експертизи записів у кабінеті президента.

"Без наявності у експертів технічних засобів, за допомогою яких здійснювалися записи, ні технічно, ні юридично неможливо провести експертизу записів, результати якої могли б бути використані у розслідуванні відповідних кримінальних справ", - ідеться у заяві Мельниченка.

Екс-майор також повідомив, що має особисто передати експертам записи, оскільки "в Генеральній прокуратурі відсутні записи, які необхідні для проведення відповідної експертизи".

Крім того, на думку Мельниченка, йому слід також дати особисті пояснення експертам щодо технології записування розмов у кабінеті президента України.

Мельниченко також зазначив, що відповідно до постанови Верховної Ради України від 10 січня 2002 року необхідно провести експертизу записів розмов у кабінеті президента України стосовно Георгія Гонгадзе, Олександра Єльяшкевича та Олексія Подольського за участю експертів, визначених Радою Європи.

Мельниченко повідомив, що експертні висновки експертизи Брюса Кенніга "повинні знаходитись у слідчої комісії, а Генеральна прокуратура України повинна долучити їх до матеріалів відповідних кримінальних справ".

У зверненні до тимчасової парламентської комісії Мельниченко повідомив про наявність у нього нових додаткових матеріалів "по вищевказаних справах, зміст яких є надзвичайно важливим для об’єктивного розслідування цих справ".

Мельниченко заявив, що готовий дати на території США свідчення по цих кримінальних справах як комісії Верховної Ради, так і слідчим Генеральної прокуратури України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування