Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма прибув до Львова, щоб прийняти "перші головні рішення"

Субота, 27 липня 2002, 19:07
"Жахливою трагедією" назвав президент України Леонід Кучма катастрофу літака на авіашоу у Львові, яка призвела до численних людських жертв.

"Жахлива трагедія. Ніякими словами описати неможливо. І в страшному сні...", - сказав глава держави в суботу у Львові відразу після посадки в аеропорту "Скнилів", де сталася трагедія.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", було видно, що президенту важко говорити.

Кучма висловив "глибоке співчуття" родичам загиблих. "Я переконаний і сам буду тримати на контролі, щоб кожна сім'я не опинилася без державної допомоги", - сказав президент.

Відповідаючи на питання журналістів, що він збирається зробити, Кучма сказав: "Я тут не для того, щоб розслідувати причини, а для того, щоб прийняти перші головні рішення".

На питання, яким буде перше рішення, глава держави сказав: "Це - страшна трагедія. І звідси будуть всі рішення".

Кучма звернув увагу на той факт, що поруч з ним знаходяться всі, хто візьмуть участь у розслідуванні, назвавши серед них генерального прокурора Святослава Піскуна. "Це питання - загальнодержавне, не можна сказати, що тільки - Збройних сил України", - сказав він.

Президент зазначив, що в Україні залишилася ще достатня кількість застарілої техніки, і нагадав, що напередодні відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому розглядалися проблеми фінансування Збройних сил. "Одне з основних питань було приділене біді пострадянських республік - техніці, що відпрацювала свій технічний термін", - сказав глава держави, додавши, що не хоче робити поспішних висновків.

Кучма повідомив, що збирається відвідати лікарні, де знаходяться постраждалі, і зустрітися з родичами загиблих.

За його словами, ймовірно, наступного понеділка в країні буде оголошено траур.

Поруч із главою держави стояв глава державної комісії з розслідування обставин трагедії Євген Марчук.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...