КУЧМА ЗВІЛЬНИВ ВІЙСЬКОВИХ І ПОВЕРНУВСЯ НА ВІДПОЧИНОК

Субота, 27 липня 2002, 22:18
Президент України, Верховний головнокомандуючий Збройними силами країни Леонід Кучма звільнив головнокомандуючого Військово-повітряних сил країни Володимира Стрельникова.

Міністр оборони країни Володимир Шкідченко за дорученням президента звільнив командуючого 14-м авіакорпусом Сергія Оніщенка.

Як повідомила журналістам прес-секретар президента Олена Громницька, таке рішення прийняте за підсумками наради, яка пройшла в аеропорту. Президент підписав відповідний указ.

Трохи раніше, перед оприлюденням рішень Кучма повідомив, що "зробив для себе висновки" з того, що відбулося. "Ми буде підбивати підсумки сьогоднішнього дня. Винні повинні бути суворо покарані, тут сумнівів не повинно бути", - сказав він.

"Інша проблема - проведення реформування збройних сил", - відзначив президент. Кучма повідомив, що сьогодні віддасть доручення "припинити всі ці показові виступи". "Це - не уперше у нас таке, тому крайня необхідність - треба, щоб люди займалися військовою справою, навчаннями, а не такими польотами. Не було б цього показового польоту - нічого б не було", - сказав глава держави.

"Я всіх ще раз запевнив, крім того, що висловив співчуття, що жодна сім'я не залишиться без уваги держави. Вже сьогодні переведено 10 млн. гривень на підтримку, на організацію похоронів", - повідомив він.

Відповідаючи на питання про можливі причини катастрофи, Кучма заявив: "Поки не завершить роботу комісія - робити припущення я не маю права, хоч вони є. Я вже один раз зробив припущення про літак - і караю себе до цього дня (мова йде про катастрофу Ту-154, збитого українською ракетою – УП). Повірив тим доповідям, які мені робили найвищі посадові особи Збройних сил, і помилилися - а президент озвучив. Хоч мене на всіх картинках переконували, що цього не може бути. Давайте не забігати наперед, хоч я розумію, що припущень в пресі буде багато".

Кучма також повідомив, що він і члени державної комісії "відвідали кожну палату, кожного потерпілого у всіх лікарнях".

Пізно увечері в суботу він від'їхав зі Львова до Криму, де проводив свою відпустку. Разом із президентом повертаються глава парламенту Володимир Литвин і глава президентської адміністрації Віктор Медведчук.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування