Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Недбалість військових або відмова техніки – Марчук називає версії

Неділя, 28 липня 2002, 15:13
Глава державної комісії з розслідування авіакатастрофи у Львові Євген Марчук заявив, що комісія розглядає декілька версій. У неділю на брифінгу у Львові він назвав дві з них: недбалість командування Військово-повітряних сил Збройних сил України і 14-ої авіаційної армії, а також можлива відмова техніки.

За словами Марчука, "всі версії будуть розглянуті, але говорити про остаточні причини поки рано". "Ніхто поки не може сказати, коли ми дізнаємося про істинні причини аварії, але загальну картину ми зможемо зрозуміти приблизно через тиждень", - сказав Марчук.

Глава комісії також нагадав, що знайдено чорний ящик літака, і буде проведена його експертиза. Крім того, він повідомив, що є в наявності вся документація по літаку, зокрема, інформація про проходження техогляду, прибуття до Львова. Вона також буде розглянута комісією.

Планується також, що буде створений макет літака і проведено тримірне моделювання ситуації, що може допомогти в розслідуванні причин аварії.

Марчук також повідомив, що Генеральна прокуратура України взяла в своє провадження кримінальну справу, порушену в суботу військовою прокуратурою Західного регіону за ст. 416 Кримінального кодексу України "порушення правил польотів або підготовки до них, а також порушення правил експлуатації літальних апаратів, що стало причиною катастрофи або інших важких наслідків".

Відповідне розпорядження дав у неділю генеральний прокурор Святослав Піскун, повідомив Марчук.

Крім того, він повідомив, що в структурі держкомісії створено ряд підкомісій, в яких будуть працювати різні фахівці, в тому числі орнітологи і метеорологи.

Марчук також нагадав, що Міністерство оборони України проводить своє власне службове розслідування причин авіакатастрофи.

Винні в порушенні ст. 416 КК можуть отримати від 5 до 15 років позбавлення волі.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування