Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмук звинувачує військових, але закликає помилувати Шкідченка

Понеділок, 29 липня 2002, 12:56
Екс-міністр оборони України, народний депутат Олександр Кузьмук вважає, що причиною трагедії у Львові є службова недбалість.

"Сьогодні мені важко говорити про причини, але можу сказати однозначно, що до трагедії у Львові призвела допущена службова недбалість", - сказав він в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна в понеділок.

Кузьмук не виключив можливості відмови техніки. "Це скажуть тільки експерти. Але я підтверджую, що техніка в Збройних силах України застаріла, і про це я говорив на Раді національної безпеки і оборони України, яка відбулася за добу до трагедії, говорив, що треба ухвалювати рішення з цього питання. До чого приводить такий стан техніки - ми побачили на наступний день", - сказав він.

Кузьмук назвав те, що трапилося, "найстрашнішою трагедією, яка коли-небудь була", і "найсильнішим ударом по авторитету ЗСУ". "Збройні сили завжди намагалися довести, що гідні свого народу, і тепер, після цієї трагедії, нам доведеться довго відновлювати авторитет і чесне ім'я", - сказав колишній міністр.

Коментуючи рішення міністра оборони Володимира Шкідченка подати рапорт про відставку, Кузьмук зазначив, що той "вчинив так, як повинен був вчинити". У той же час Кузьмук висловився проти задоволення цього прохання президентом України Леонідом Кучмою. "Я не вважаю, що в цій складній ситуації треба повністю обезголовити Збройні сили України і тим самим посилити і зробити ще більш небезпечним їх становище", - відзначив він.

Колишній міністр оборони вважає, що "кадрова рубанина може призвести до безповоротних наслідків". "Адже не секрет, ЗСУ існують тільки за рахунок внутрішніх резервів, за рахунок повної віддачі військових, починаючи від міністра оборони і закінчуючи останнім солдатом", - підкреслив він.

ВСЕ ПРО КАТАСТРОФУ У ЛЬВОВІ

ОБГОВОРИТИ НА ФОРУМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...