Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ НЕ БУДЕ МІЖНАРОДНОЇ КОМІСІЇ – Піскун бере приклад з розслідування терактів 11 вересня

Понеділок, 29 липня 2002, 16:11
Генеральний прокурор України Святослав Піскун вважає, що в українському законодавстві немає норми, яка дозволили б створити міжнародну комісію з розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

"Ми не проти співпраці з будь-якою міжнародною організацією, інституцією, але ця співпраця повинна бути узгоджена з нормами українського законодавства. Якщо ми хоч би один раз відступимо і почнемо розслідування [міжнародною комісією - УП] навіть з найважливішої карної справи, ми порушимо закон", - сказав Піскун на прес-конференції у понеділок.

Кажучи про неможливість створення міжнародної комісії, генпрокурор також навів аргумент про те, що подібна комісія не була створена для розслідування терористичних актів 11 вересня.

Святослав Піскун також вважає неможливою участь керівника організації "Репортери без кордонів" Робера Менара в комісії з розслідування справи Гонгадзе. Раніше про його залучення клопоталася Леся Гонгадзе. "Адже ви, журналісти, потім мене спитаєте, чому до матеріалів слідства була допущена людина, яка не має відповідних повноважень?", - сказав генпрокурор.

Відповідаючи на питання про звернення адвоката Лесі Гонгадзе Андрія Федура з проханням про особисту зустріч, Піскун зазначив, що хотів би переговорити тільки з матір'ю журналіста: "Не думаю, що мені треба зустрічатися з адвокатом Федуром, нехай з ним говорять слідчі", - зазначив він. Водночас генпрокурор висловив готовність зустрітися не тільки з Лесею Гонгадзе, але також із вдовою журналіста, його дітьми та родичами.

Також, відповідаючи на питання журналістів, Піскун повідомив, що до кримінальної справи з розслідування вбивства Гонгадзе будуть залучені результати американської експертизи записів Миколи Мельниченка, проведеної фірмою Бек-Тек. "І їй буде дана оцінка - правова, а не політична", - зазначив він. Раніше Бек-Тек підтвердила відсутність монтажу на епізодах, які стосуються Георгія Гонгадзе.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування