Біля львівського моргу – сотні людей

Понеділок, 29 липня 2002, 16:54
За даними на 16.00, у Львові поховали тіла 16 загиблих під час суботньої авіакатастрофи. Усього в понеділок планується поховати 45 чоловік із 83 загиблих.

Як передають кореспонденти, в місті – гнітюча атмосфера. На будинках - прапори з чорними стрічками. На міських вулицях панує незвична тиша. Біля храмів зібралися люди, що прийшли помолитися за упокій душ загиблих.

Поряд з міським моргом знаходиться кілька десятків людей - родичів і близьких загиблих, які приходять забирати тіла для похорону. За кожною сім'єю закріплений автобус для рідних і автомашина, яка повезе тіло на кладовище, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За тим, щоб близькі загиблих не стикалися з організаційними проблемами, стежить спеціальний закріплений за кожною сім'єю представник місцевої влади.

У каплиці поряд із моргом постійно проходять панахиди по загиблих, яких весь час відвозять з моргу. Біля каплиці чергують медики, щоб надати першу допомогу.

Буквально в кількох десятках метрів від моргу - обласна станція переливання крові. У ці дні станція працює практично цілодобово.

За словами медиків, дуже багато приходять здавати кров молоді люди і військові. Вже більше ніж 400 людей здали кров, чого, за словами в.о. головного лікаря станції Ігоря Горбаля, цілком досить для потреб потерпілих. Співробітники станції не спали вже 3 дні.

Керівник міського похоронного бюро Павло Газдун заявив, що його співробітники зустрічають порозуміння у всіх організаціях, куди звертаються за допомогою, особливо на транспорті.

За даними служб міськвиконкому, на вівторок призначені похорони ще 14 чоловік. Крім того, 68 чоловік вже отримали по 2 тис. грн допомоги на похорони, 62 з них - львів'яни.

Вранці на місці трагедії для того, щоб вшанувати пам'ять загиблих, зібралося більше тисячі людей, повідомляє ВВС. Поминальну службу справили священики Української греко-католицької церкви. Місце, де загинули 83 людини, укрите квітами і вінками, горять свічки пам'яті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News