Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук бачить спільне між трагедією у Львові і майбутнім поваленням Кучми

Понеділок, 29 липня 2002, 19:33
Соціал-демократична партія України (об'єднана) вбачає паралелі між подіями у Львові і акціями громадянського супротиву владі.

"Лихо завжди з'являється там, де наділені високими повноваженнями особи не зважають на можливі наслідки своїх дій, внаслідок чого створюються неконтрольовані ситуації. Це можуть бути падіння літака або чергові жертви у завалах шахт, влучення ракети під час стрільб чи жертви, які можуть виникнути під час актів "громадської непокори" або псевдо-"національної революції", - йдеться у заяві СДПУ(О), поширеній у понеділок за підписом Віктора Медведчука.

На думку СДПУ(О), трагедія у Львові є "попередженням українцям про те, що може трапитися, коли гору бере безвідповідальність, а показове святкування виявляється дорожчим, ніж безпека людей".

Крім того, катастрофа під час авіашоу є нагадування про те, що спрацювання військового й технічного обладнання в Україні сягнуло критичної межі. У зв'язку з цим СДПУ(О) виступає за докорінне посилення режимів військово-технічної безпеки, за встановлення громадського контролю над силовими структурами.

"Збройні сили мають отримати кошти, потрібні для заміни небезпечного та зношеного обладнання", - зазначається в заяві.

Есдеки також оголосили про готовність "долучитися до будь-яких заходів, які можуть сприяти наведенню порядку, встановленню миру і злагоди у державі". "Ми вносимо пропозицію створення центрів психологічної реабілітації для людей, які прямо або опосередковано постраждали під час аварій та катастроф, які мали або можуть мати місце у країні", - зазначається в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування