ЮЩЕНКО ЯК УЧАСНИК "ЧЕТВІРКИ" ЗВИНУВАЧУЄ КУЧМУ В ТРАГЕДІЇ У ЛЬВОВІ

Вівторок, 30 липня 2002, 12:36
Блок "Наша Україна", Соціалістична партія України, Комуністична партія України та блок Юлії Тимошенко виступили зі спільною заявою з приводу трагічних подій у Львівській області. Парламенська "четвірка" висловлює співчуття сім'ям загиблих та називає винною у подіях 27 липня систему, "на чолі якої стоїть особа, котра опікується не державними проблемами, а захистом інтересів наближених кланів та зміцненням особистої влади".

"Не можна передати словами біль утрати від загибелі наших співвітчизників на львівському летовищі. Ми висловлюємо щирі співчуття сім’ям та рідним загиблих", йдеться у заяві "Нашої України", БЮТ, КПУ та СПУ.

На думку підписантів, ця катастрофа стала "черговою ланкою в ланцюгу трагедій, що останнім часом стали страшною реальністю нашого повсякденного життя". Автори звернення підкреслюють, що кожного разу знаходяться "винні, караються "стрілочники", проте трагедії повторюються.

"Зрозуміло, що верховний головнокомандувач не зробив жодних висновків після подій річної давності, коли загинули ні в чому неповинні люди в літаку цивільної авіації, що пролітав над українською землею. Чи вже забуто про влучення військової ракети у житловий будинок у Броварах, чи про людські життя, якими оплачується кожна тонна видобутого вугілля?", запитують лідери "четвірки".

На думку авторів звернення, в подібних трагедіях "винна система, на чолі якої стоїть особа, котра опікується не державними проблемами, а захистом інтересів наближених кланів та зміцненням особистої влади".

"Четвірка" категорично проти того, щоб "трагедії використовувалися в політичних спекуляціях, але ми не можемо не звернути увагу суспільства, що влада, яку не цікавить людина, працює тільки на самозбереження".

Від СПУ заяву підписав Олександр Мороз, від КПУ – Петро Симоненко, від "Нашої України" Віктор Ющенко, від БЮТ – Юлія Тимошенко.

За даними джерел УП в "Нашій Україні", попри відпустку Ющенко особисто підписав цю заяву.

У повідомленні прес-служби СПУ з цього приводу є примітка, що заява підписана тільки лідерами СПУ, БЮТ та "Нашої України". За даними СПУ, лідер КПУ Симоненко утримався від підписання заяви в зв'язку з тим, що 29 липня очолювана ним партія вже зробила заяву аналогічного змісту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News