Опізнані останки 74 чоловік. З них 24 дитини

Вівторок, 30 липня 2002, 18:45
За станом на 17.30 вівторка, ідентифіковані і пізнані останки 74 чоловік, що загинули в авіакатастрофі у Львові, з них 24 дитини, повідомили в обласному управлінні Міністерства з надзвичайних ситуацій.

У лікарнях Львова залишаються 65 чоловік, з них у важкому стані - 16.

За даними обласного управління МінНС, у морзі залишаються тільки розрізнені фрагменти тіл. Встановленням особ загиблих займаються правоохоронні органи.

У зв'язку з цим Львівське обласне управління внутрішніх справ просить всіх громадян, в яких зникли родичі, які могли знаходитися під час авіашоу на аеродромі "Скнилів", повідомити про це в міліцію за телефоном 0322 78-27-63, 78-22-29, 78-24-12 і 78-22-69.

Найбільше постраждалих під час авіакатастрофи на аеродромі "Скнилів" знаходиться у львівській лікарні швидкої допомоги і міській лікарні №8.

У ЛШД знаходяться 23 постраждалих, з яких троє - у критичному стані. За словами виконуючого обов'язки головного лікаря лікарні Богдана Лисовича, тут лежать пацієнти з ампутованими кінцівками, пошкодженнями опорно-рухового апарату, травмами живота, грудної клітки і черепа.

Ситуація ускладнюється тим, що в лікарні немає необхідного для діагностики травм голови комп'ютерного томографу. Зокрема, одного з поранених після консультацій зі столичними фахівцями перезвели до Київського інституту ортопедії і травматології.

За словами головлікаря 8-ї міської лікарні Ростислава Тимощука, в їх установі немає жодного хворого у критичному стані. З 20 постраждалих шестеро знаходяться у реанімації, їх стан залишається стабільним і в переведенні до інших лікарень або лікуванні за кордоном немає необхідності.

П'ятеро осіб, що отримали опіки, підлікувалися і вирішили відправитися додому. Ще один чоловік з переломом стегна, тільки почавши ходити, пішов з лікарні на похорони загиблого в катастрофі сина, розказав головлікар.

Тимощук зазначив, що великою проблемою є психологічний стан постраждалих. За його словами, всі вони замкнені у собі і ніяк не можуть "відійти" від пережитого шоку. Для прискорення процесу психологічної реабілітації всі постраждалі розміщені в окремих палатах, з кожним із них індивідуально працює психолог-психотерапевт.

Головлікар лікарні №8 зазначив, що запасу медикаментів в лікарні вистачить приблизно на тиждень. Однак від подальшої допомоги медустанова не відмовиться, оскільки процес повної реабілітації тривалий, особливо у людей з важкими переломами. Він також розповів, що багато людей приходили до лікарні здавати кров, їм рекомендували звернутися на станцію переливання крові. Багато фірм допомагають лікарні продуктами, зокрема, дітям привезли мед і кукурудзяні пластівці, щоб вони швидше одужували.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News