Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура арештувала непричетних до львівської катастрофи?

Вівторок, 30 липня 2002, 19:15
План проведення авіашоу у Львові, на якому в минулу суботу катастрофа літака призвела до загибелі 83 чоловік, затверджував заступник головнокомандуючого, нинішній в.о. главком Військово-повітряних сил країни Леонід Фурса, повідомляє у вівторок український телеканал ICTV з посиланням на "анонімні, але надійні джерела".

Коментуючи це повідомлення на прохання телеканалу, голова державної комісії з розслідування причин трагедії, секретар Ради національної безпеки і оборони України Євген Марчук сказав лише, що йому відомі всі особи, які підписували документи, але на цей момент він нічого коментувати не може.

За словами Марчука, у комісії є "низка питань до організаторів польотів". Він сказав, що "в ряді інструкцій є білі плями з принципово важливих питань", "стосовно узгодження, зокрема, з вищестоячими інстанціями, отримання дозволів, забезпечення системи безпеки, особливо на землі, координування служб, що відповідають за те, що відбувається на небі і на землі".

У той же час, в прес-службі Міноборони агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що не мають у своєму розпорядженні інформацію про того, хто затверджував плани авіашоу.

Як повідомляють джерела телеканалу, Фурса підписав план, оскільки тодішній головком Віктор Стрельников знаходився у відпустці. За декілька днів до авіакатастрофи генерал Фурса сам пішов у відпустку.

Як повідомлялося, зараз Фурса виконує обов'язки командувача ВПС. Стрельников і ще 3 високих посадових осіб ВПС знаходяться під вартою за підозрою в здійсненні дій, які привели до катастрофи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування