Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арешт Стрельникова викликає непорозуміння серед авіаторів

Середа, 31 липня 2002, 10:58
Військовослужбовці 5-го авіаційного корпусу в Одесі у відкритому листі, розповсюдженому у вівторок, піддали критиці арешти серед керівництва ВПС.

Одеські льотчики кажуть, що сприймають трагедію на летовищі "Скнилів" як особисте горе. Проте вони критично поставилися до кадрових змін у військовому керівництві одразу після катастрофи Су-27. Рішення щодо арешту головнокомандувача ВПС Віктора Стрельникова викликає непорозуміння льотчиків та авіаторів.

"Він визнає і несе політичну відповідальність, але з ним повинні поводитись гідно, бо це еталон льотчика та керівника для двох поколінь авіаторів", - каже Сергій Тронько, заступник командувача 5-го авіаційного корпусу Військово-повітряних сил України.

Маючи власний досвід проведення подібних авіашоу, одеські льотчики вважають, що головною причиною трагедії стало неправильне планування польотів та розташування глядачів. Військовослужбовці переконані, що заради уникнення подібних трагедій потрібні не кадрові зміни в армії, а гідне її фінансування.

Місцевий суд Львова, як очікується, в середу розгляне питання, чи залишаться під вартою четверо високопосадовців Військово-повітряних сил України, яких підозрюють у причетності до трагедії на авіашоу.

Тим часом Львів і далі у жалобі. Офіційно траур триватиме до 1 серпня. В місті заборонено проводити будь-які розважальні заходи.

Проблем з медикаментами та запасом крові, як запевняють лікарі, наразі немає. Донори сотнями стоять у чергах. Однак медики додають, що існує потреба в третій групі крові, резус "мінус".

Українська спілка психотерапевтів створила цілодобову службу допомоги, куди за порадою і підтримкою можуть звертатися жертви катастрофи, очевидці або ж просто знайомі потерпілих. Наразі по допомогу до психологів звернулися біля 40 осіб. Планують, що служба працюватиме півроку. Консультанти-психотерапевти в групах швидкого реагування виїжджають на виклики додому та в лікарні.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування