Стрельников розповідає свою версію про причини трагедії у Львові

Середа, 31 липня 2002, 16:14
Колишній командуючий Військово-повітряними силами України Віктор Стрельников заявив журналістам у Львові, що причиною катастрофи СУ-27 стало порушення пілотами льотного завдання.

В залі суду в середу він повідомив, що відразу після випадку подав рапорт про звільнення з рядів Збройних сил України. "Нехай не кажуть, що Стрельников хотів утриматися на посаді, що він хотів сховатися", - сказав він журналістам.

Колишній главком заявив, що навіть якби його тепер би попросили керувати Військово-повітряними силами, він би ні за що не погодився "за існуючого рівня забезпечення ВПС".

"Я - чесний генерал, і моїм рідним за мою службу два рази приходило повідомлення про мою смерть", - сказав Стрельников.

Суд Львівського гарнізону в середу продовжив термін утримання Стрельникова під вартою до наступної середи, 7 серпня.

Органи слідства підозрюють главкома ВПС Стрельникова і командуючого 14-м авіаційним корпусом Сергія Онищенка у здійсненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 425 Кримінального кодексу України - "недбале ставлення військової особи до служби, яке спричинило важкі наслідки - катастрофу літака і численні людські жертви".

Усього після катастрофи винищувача СУ-27 на авіашоу у Львові, яка 27 липня забрала життя 83 чоловік, затримані 4 високопосадовця ВПС України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування