Генпрокуратуру проконсультували в Пентагоні на тему "Кольчуг"

Середа, 31 липня 2002, 16:20
Генеральна прокуратура України за відсутністю факту злочину відмовила у порушенні кримінальної справи за фактами, викладеними у публікаціях щодо можливого продажу "Кольчуг" до Іраку.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, в ході "ретельної перевірки" ними було "безперечно встановлено", що інформація про поставки до Іраку товарів військового призначення з України не відповідає дійсності.

Ця інформація спростовується не лише свідченнями відповідних посадовців, але й свідченнями керівників та працівників підприємства-виробника військової техніки, ретельно перевіреними слідчим шляхом. "Військово-технічна та облікова документація, дані, одержані від компетентних установ, підтверджують неможливість здійснення експортних операцій", про які йшлося в публікаціях українських та іноземних медіа.

Крім того, за інформацією прес-служби, отримані офіційні повідомлення про "відсутність у компетентних установ США даних щодо продажу Україною до Іраку військової техніки". Також Генпрокуратура вважає "некоректними" посилання деяких ЗМІ на близькі до Пентагону джерела, які начебто повідомляли про наявність в Іраці українських "Кольчуг".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування