Марчук оприлюднив останні переговори пілотів

Середа, 31 липня 2002, 18:35
Комісія з розслідування причин катастрофи СУ-27 виявила недоліки в організації демонстраційного польоту на львівському аеродромі 27 липня. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони, голова державної комісії з розслідування причин трагедії Євген Марчук на брифінгу у Львові.

За його словами, згідно з вилученими документами, мав місце відступ від польотного завдання. Як повідомив Марчук, розшифровано записи чорного ящика. За словами секретаря РНБОУ, пілот запитував: "А де ж наші глядачі?".

Зафіксовано загалом понад 40 хвилин польоту, зокрема, найдетальніше аналізовано 12 останніх хвилин польоту. Зафіксовано, що перед самим падінням пілоти декілька разів отримали голосове попередження: "Літак увійшов в надкритичне перенавантаження". За словами Марчука, усі розмови на плівці чути добре, є повна картина польоту. "Істинні причини будуть розкриті, є все необхідне для цього", сказав він.

Знайдено майже всі рештки літака СУ-27. Відтворено фактично весь літак. Також знайдено прилади об'єктивного контролю. Ці прилади, за словами Марчука, свідчать про те, що всі системи і агрегати працювали нормально. Ці прилади - це так званий екран, тобто на плівку фіксуються підказки, які протягом польоту отримують льотчики. Цей прилад показує, що всі системи літака від старту до удару працювали нормально і попередження пілоту про відмову не надходило, додав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News