Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні створять Міністерство авіакатастроф?

Понеділок, 12 серпня 2002, 14:36
Президент України Леонід Кучма поставив завдання до 15 вересня представити остаточні результати розслідування катастрофи літака на авіашоу у Львові.

Таке доручення президент віддав главі держкомісії з розслідування причин трагедії, секретарю Ради національної безпеки і оборони України Євгену Марчуку, повідомила агентству Інтерфакс-Україна прес-секретар глави держави Олена Громницька.

У понеділок Марчук проінформував президента про попередні висновки комісії.

Як повідомила Громницька, президент за підсумками звіту віддав ряд доручень, в тому числі, розглянути доцільність створення єдиного органу з контролю, розслідування і попередження авіакатастроф.

Президент також доручив Кабінету міністрів вжити заходів з урегулювання нормативної бази щодо управління і регламентації польотів, а також підготувати і винести на розгляд Верховної Ради закон про авіацію, який досі відсутній, відзначила Громницька.

Уряд повинен вирішити питання про поліпшення фінансування Збройних сил України в рамках бюджету.

Кучма також доручив Євгену Марчуку, міністру охорони здоров'я Віталію Москаленку, міністру праці та соціальної політики Івану Саханю і главі Львівської обладміністрації Мирону Янківу продовжити роботу, спрямовану на розв'язання "всіх соціальних проблем" сімей загиблих і постраждалих внаслідок авіакатастрофи.

Глава держкомісії повідомив президенту, що вирішені "практично всі питання", пов'язані з соціальною допомогою і захистом постраждалих, членів їх родин і сімей загиблих, особливо дітей, сказала прес-секретар.

Марчук також проінформував президента про те, що гуманітарна допомога сім'ям загиблих і потерпілих продовжує надходити. Крім 10 млн. грн., виділених урядом, надійшло ще 7 млн. грн. гуманітарної допомоги.

Він підкреслив, що кошти розподіляються за спеціальною методикою, розробленою держкомісією, і під наглядом державних контролюючих органів.

Громницька підкреслила, що розслідування причин катастрофи президент тримає "під постійним контролем".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: