Кучма тримає "Енергоатом" під особистим контролем

Понеділок, 12 серпня 2002, 14:51
Президент України Леонід Кучма доручив Кабінету міністрів вжити заходів щодо підвищення ефективності роботи та виведенню з кризи Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок прес-секретар глави держави Олена Громницька, Кучма віддав доручення після зустрічі в понеділок в Криму із заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони, президентом НАЕК "Енергоатом" Сергієм Тулубом, який проінформував главу держави про роботу компанії за два місяці його керівництва, а також за сім місяців поточного року.

Тулуб також доручив вжити заходів, направлених на повернення коштів цього підприємства з енергоринку, стабілізацію тарифної політики, структурні зміни, поліпшення соціальних умов працівників сфери, зокрема, прискоренню здачі житлових будинків та об'єктів соціальної сфери.

Кучма також доручив прискорити прийняття проекту постанови уряду про програму підвищення престижу сфери атомної енергетики.

Учасники зустрічі обговорили питання погашення боргів "Енергоатома".
Громницька підкреслила, що Кучма тримає під особистим контролем ситуацію в "Енергоатомі".

Днями Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу відносно ряду колишніх посадових осіб НАЕК "Енергоатом" за фактами зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Їх прізвища поки не називаються.

Ще раніше, 11 липня, Леонід Кучма закликав "знайти героїв", що сидять в парламенті, які винні в ситуації, що склалася в "Енергоатомі".

Читайте також:

Депутати Ющенка вимагають звільнити Тулуба з "Енергоатома"

"Герої" бояться мене, але я їх не боюся" - Кучма

Виконуючи черговий наказ Кучми, Генпрокуратура взялася за "Енергоатом"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування