Пірати могли переплутати українців з грузинами чи корейцями

Понеділок, 12 серпня 2002, 16:08
З Сомалі надходять суперечливі повідомлення щодо захоплення піратами зареєстрованого у Британії корабля, на борту якого буцімто перебуває український екіпаж.

Всупереч цим повідомленням Міжнародне бюро мореплавства в Лондоні каже, що про жодне зникле британське судно йому не відомо.

Заступник директора бюро Джаянт Абх'янкар висловив думку, що це викрадення могли переплутати з нападом на північно-корейське судно з грузинською командою два тижні тому.

"Це цілком можливо. Власне, саме в тому районі вже було викрадене одне судно: північнокорейське з шістьма грузинами на борту. Це сталося 30 липня. Судно утримували пірати, які вимагали великого викупу. Тут багато що співпадає - розміри, кількість членів екіпажу і, наскільки нам відомо, тоді вимагали шістсот тисяч доларів", - сказав Джаянт Абх'янкар.

Британське міністерство оборони заявило, що не знайшло жодних доказів викрадення британського танкера поблизу сомалійського берега.

В районі, де нібито стався піратський напад на судно, перебуває фрегат "Кумберленд". З нього було вислано вертоліт, який не знайшов жодних слідів корабля.

Співробітники допомогових організацій і сомалійські старійшни кажуть, що танкер було захоплено дев'ять днів тому. Узбережжя Сомалі відоме високим рівнем піратства.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Читайте також:

У МЗС розслідують перебування українців в полоні сомалійських піратів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...