Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці в полоні піратів страждають від спеки, спраги та голоду

Вівторок, 13 серпня 2002, 11:49
Стан українських моряків, які перебувають у полоні у сомалійських піратів, в цілому задовільний, але вони страждають від спеки, яка перевищує 40 градусів за Цельсієм, а також нестачі води та їжі. Про це передає кореспондент РІА "Новости" з Преторії, столиці ПАР.

Як повідомлялося раніше, внаслідок захоплення британського танкера біля берегів Сомалі близько двох тижнів тому в руках піратів опинилися щонайменше 6 членів його екіпажу - громадян України. За інформацією південноафриканського агентства САПА, на борту судна, що слідувало з вантажем нафтопродуктів з Дубаї до ПАР, перебувало 10 українських матросів.

У той же час, за даними Міжнародного бюро мореплавства в Лондоні, танкер, захоплений поблизу сомалійського узбережжя піратами, є не британським, а грецьким, а на його борту перебуває не український, а грузинський екіпаж.

Як передає радіо Могадішо з посиланням на свідчення очевидців, у цей час бранці містяться в прибережному поселенні Бареда, за 150 км від населеного пункту Босасо.

За іншими даними, в Бареда зараз тільки капітан судна, а інших членів екіпажу розбили на групи і ховають в околицях.

За словами одного з очевидців, це зроблено для того, щоб ускладнити операцію з їх порятунку. Піратів налякало повідомлення про те, що пошук моряків веде прибулий до берегів Сомалі фрегат британських королівських ВМС "Камберленд".

Радіостанція Могадішо повідомляє, що полонених зараз охороняє близько ста добре озброєних сомалійських бандитів, які вимагають від власників танкера виплатити їм 1 млн доларів. За даними САПА, МЗС України вже підтвердив розмір викупу.

За останній місяць це вже третій напад сомалійських піратів на іноземні вантажні судна. Міжнародне бюро із судноплавства не рекомендує капітанам судів підходити до узбережжя Сомалі ближче, ніж на 100 морських миль через активність піратів у цьому районі.

У цей час міжнародні води біля Сомалі патрулюються військовими кораблями Великобританії, США, Німеччини, Франції й Італії. Їх метою є перехоплення терористів "Аль-Каїди", які в пошуках притулку намагаються морем проникнути на територію Сомалі.

РІА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...