Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Питання соратників Тимошенко органи Туреччини навіть не розглядали

Вівторок, 13 серпня 2002, 12:50
Компетентні органи Туреччини не розглядали питання про надання політичного притулку громадянам України, затриманим у цій країні, заявив радник прес-служби МЗС України Сергій Довбешко.

Таким чином він відповів на питання журналістів на брифінгу у вівторок про заяву лідера однойменного блоку Юлії Тимошенко про те, що Туреччина надала статус біженців затриманим там колишнім керівникам української корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Довбешко зазначив, що МЗС України не має в своєму розпорядженні інформації про надання цим громадянам статусу біженців.

Раніше Тимошенко в інтерв'ю газеті "Дзеркало Тижня" заявила, що на засіданні уряду Турецької Республіки було прийнято рішення надати чотирьом колишнім співробітникам ЄЕСУ статус біженців.

За інформацією українського МЗС, поширеною минулого тижня, Туреччина не відмовляється видавати Україні затриманих. За словами Довбешка, "процес екстрадиції вже почався" і Генеральна прокуратура веде переговори з турецькою стороною.

У січні нинішнього року Генеральна прокуратура України в ході розслідування справи корпорації "ЄЕСУ" пред'явила обвинувачення ряду колишніх керівників корпорації, в тому числі главі правління корпорації Євгену Шаго, генеральному директору Геннадію Тимошенку, головному бухгалтеру Лідії Сокольченко і бухгалтеру Антоніні Балюрі та оголосила їх в розшук. Зокрема, ці особи обвинувачуються в приховуванні валютної виручки корпорації; розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. Крім того, їм інкримінується замах на розкрадання державних коштів, контрабанда через кордон України російського природного газу, підробка документів.

Колишні співробітники ЄЕСУ були затримані в Туреччині 1 червня і на цей час містяться у в'язниці в Анталії. Справи щодо них об'єднані зі справою колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який зараз перебуває у в'язниці в США, де звинувачується у відмиванні грошей.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Посольство Туреччини не знає про долю керівників ЄЕСУ. На те є причини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування