Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кількість загиблих на "Скнилові" може збільшитися ще на 3-5 осіб

Вівторок, 13 серпня 2002, 17:31
Продовжується ідентифікація тіл загиблих у катастрофі, яка сталася на аеродромі "Скнилів" у Львові 27 липня. "Можливо, ще буде встановлено 3-5 загиблих осіб, але для цього доведеться застосовувати аналіз ДНК". Про це сказав у вівторок на брифінгу в адміністрації президента України голова Державної комісії з розслідування причин львівської трагедії, секретар Ради національної безпеки та оборони України Євген Марчук.

За його словами, за офіційними даними, на сьогодні внаслідок падіння літака Су-27 на аеродромі "Скнилів" постраждала 241 особа, з них 83 - неповнолітні.

Загинуло чи було смертельно травмовано 76 осіб, серед яких - 27 дітей.

Марчук також зазначив, що внаслідок трагедії двоє неповнолітніх залишилися без батьків. Ще 14 - без одного з батьків. 4 дітей, які прийшли на авіашоу в супроводі одного з батьків, в результаті залишилися сиротами. Крім того, сказав секретар РНБОУ, ще 7 повнолітніх дітей залишилися без одного з батьків.

Львівська трагедія призвела й до того, що 89 батьків втратили дітей, а без чоловіків залишилося 16 жінок.

За словами Марчука, на сьогодні на лікуванні у медичних закладах знаходиться 73 особи (15 дітей), які постраждали у катастрофі. 8 людей перебувають у тяжкому стані, а одна жінка - у важкому стані.

Марчук розповів, що коли він у понеділок півтори години доповідав президенту України Леоніду Кучмі про попередні висновки Державної комісії з розслідування причин авіакатастрофи у Львові, президента особливо цікавило те, що стосувалося питань допомоги сім`ям постраждалих.

Секретар РНБОУ зазначив, що для доповіді президенту фактично було підготовлено дві окремі доповідні записки - одна щодо розслідування причин катастрофи, а інша - щодо всіх соціальних питань, які стосуються постраждалих у трагедії.

Марчук також наголосив, що на сьогодні надійшло понад 7 млн. грн. благодійних внесків, адресованих на допомогу жертвам трагедії, крім виділених державою бюджетних 10 млн. грн.

Він особливо наголосив, що завдяки відповідному алгоритму розповсюдження зазначених коштів, який розроблявся майже добу, неможливе суб`єктивне використання цих грошей. Крім того, Марчук зауважив, що йдеться про не просто виплати громадянам України, які постраждали у авіакатастрофі, але й про допомогу, яка надається зокрема у питаннях працевлаштування, призначення пенсій. Вже призначено 11 пенсій і ще 10 справ незабаром буде завершено, зазначив Марчук. Допомога також стосується погашення заборгованостей постраждалих осіб за комунальні послуги, встановлення пам`ятників загиблим тощо, сказав голова комісії з розслідування причин львівської трагедії.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування