Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Перевертнів" спіймано. Тепер їх перевірять на причетність до справи Гонгадзе?

Вівторок, 13 серпня 2002, 18:27
Протягом двох років йде збір та перевірка оперативної інформації про київське злочинне угрупування, яке очолювали співробітники міліції, повідомив журналістам у вівторок у Києві держсекретар Міністерства внутрішніх справ України Олександр Гапон.

Гапон нагадав, що в 2000 році нинішній міністр внутрішніх справ Юрій Смирнов, що очолював головне управління МВС України у Києві, на одній із прес-конференцій заявив про те, що в київській міліції, зокрема, в столичному управлінні по боротьбі з організованою злочинністю працюють люди, які можуть бути причетні до здійснення злочинів.

"Був проведений аналіз усієї подібної інформації, в тому числі, створена оперативно-слідча група, яка перевіряла інформацію стосовно деяких працівників міліції", - сказав держсекретар.

За його словами, складності в розкритті угрупування якраз і полягали в тому, що в неї входили колишні та діючі співробітники міліції, знайомі з оперативними методами роботи.

Гапон повідомив, що угруповання очолював колишній працівник УБОЗ Києва в званні підполковника. За даними слідства, він був не тільки лідером, але і безпосереднім учасником багатьох убивств. У банду входили ще один підполковник міліції, звільнений з органів внутрішніх справ за порушення дисципліни, а також двоє інших співробітників міліції, які були убиті членами цієї банди, повідомив держсекретар МВС.

Він зазначив, що службове розслідування за фактом публікації в газеті "Сьогодні" про "банду перевертнів" вже завершується, і найближчим часом керівництво МВС доповість президенту про результати перевірок. Після завершення слідства, за словами Гапона, журналістам буде надана більш докладна інформація.

Держсекретар також висловив думку про те, що ця газетна публікація могла зашкодити слідству, оскільки останній член банди був затриманий вже після появи статті. "Іноді інформація, яка публікується в ЗМІ, шкодить проведенню оперативно-розшукових заходів", - підкреслив він.

Гапон також не виключив, що можуть бути ще затримання людей, які входили в банду.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розслідує карну справу стосовно дев'яти чоловік, що входили в злочинне угрупування, яке в 1996-2000 роках здійснило щонайменше сім убивств. Банда займалася викраденням людей з метою викупу.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" начальник слідчого відділу столичної прокуратури Костянтин Пасіка повідомив, що справа розслідувалася близько місяця.

Заступник генпрокурора України Віктор Шокін днями заявив, що це угруповання в числі інших перевіряється на можливу причетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Уперше інформація про угрупування з'явилася в статті "Перевертні. Старші офіцери міліції звинувачуються у викраденні людей і вбивствах", опублікованій в газеті "Сьогодні" 1 серпня. Президент України Леонід Кучма дав доручення генеральному прокурору України Святославу Піскуну, міністру внутрішніх справ Юрієві Смирнову та голові Служби безпеки Володимиру Радченку провести повне і всебічне розслідування фактів, викладених у цій публікації.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...