Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Донецькі" згортають співпрацю Харцизького трубного з "Газпромом"

Середа, 14 серпня 2002, 11:24
Загальні збори акціонерів ВАТ "Харцизький трубний завод" (ХТЗ, Донецька обл.) за пропозицією корпорації "Індустріальний союз Донбасу", що володіє 76% акцій ВАТ, внесли зміни в програму інвестування в підприємство.

Як повідомили агентству Інтерфакс-Україна в корпорації, внесеними змінами передбачено згортання програми співпраці з РАТ "Газпром" (Росія) і спрямування коштів на реконструкцію виробництва з випуску продукції для азіатських і близькосхідний ринків.

Співрозмовник агентства нагадав, що відповідно до умов договору про купівлю-продаж 76%-го пакету акцій ХТЗ у підприємство треба було інвестувати 432 млн. грн., у тому числі близько 243 млн. грн. направити на створення спільно з РАТ "Газпром" промислово-фінансової групи.

"Така домовленість була досягнута з Ремом Вяхирєвим, який тоді був головою правління "Газпрому", однак зараз ситуація змінилася - голова правління вже не Вяхирєв, а "Газпром" орієнтується не на труби ХТЗ, а на розвиток нижньотагильского заводу з випуску труб великого діаметра", - сказав він.

Представник корпорації додав, що відповідно до змін частина коштів буде перенаправлятися на додаткове технічне переозброєння виробництва для розширення сортаменту труб і випуску продукції для нових ринків збуту, зокрема Близького Сходу й Азії.

За його словами, на технічне переозброєння, в тому числі виробництво труб з внутрішнім покриттям, буде додатково направлено 73,9 млн. грн., а на поповнення оборотних коштів - 169,1 млн. грн., в середньому по 50 млн. грн. на рік.

Співрозмовник агентства зазначив, що загальна сума інвестицій зберігається на рівні 432 млн. грн. на п'ять років. За його словами, в першому півріччі корпорація ІСД інвестувала в ХТЗ, в тому числі на покриття взятих раніше кредитів й інші витрати, 47,462 млн. грн.

"Затверджений загальними зборами акціонерів документ ми вже передали до Фонду держмайна України для розгляду, після чого є намір підписати угоди з ним за зміненою програмою інвестицій", - повідомив представник корпорації.

До 2006 року ІСД планує інвестувати в ХТЗ $80 млн.

ВАТ "ХТЗ" виробляє високоміцні стальні електрозварювальні газопровідні труби діаметром 478-1420 мм; стальні електрозварювальні труби загального призначення для водо- і теплопостачання діаметром 478-1420 мм; стальні електрозварювальні водо- і газопровідні труби діаметром 27-89 мм, 19-102 мм і 4,76-12 мм, що використовуються у виробництві холодильного обладнання.

ІСД 17 жовтня 2001 року внесений до реєстру акціонерів ВАТ "ХТЗ" як власник 76%-го пакету акцій, придбаного на приватизаційному конкурсі за 126 млн. грн. У цей час 24% акцій підприємства належать різним юридичним і фізичним особам.

У 2002 році ІСД планує реалізувати 360 тис. тонн труб виробництва ХТЗ, в тому числі 190 тис. тонн - з антикорозійним покриттям.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування