Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Львова вважає, що вибачатися за трагедію на "Скнилові" мають ЗМІ

Середа, 14 серпня 2002, 11:29
Львівський міський голова Любомир Буняк вважає, що вибачатися перед мешканцями міста повинна не влада, а ЗМІ міста - за агітацію приходити на авіашоу 27 липня, на якому сталася трагедія з великими людськими жертвами.

Про це говориться у відкритому листі Буняка до жителів Львова у зв'язку з публікаціями в газетах "Високий Замок", "Експресс" і "Поступ" про причетність влади міста і, зокрема, міського голови до організації авіашоу на Скнилівському аеродромі.

Лист розповсюдила прес-служба міської ради Львова.

У документі зазначається, що газети, які звинувачують міського голову в причетності до організації шоу, напередодні самі тиражували замітки про шоу, що готується, і пропонували відвідати цей захід. "Хочу спитати, чому ж вони, дошукуючись після катастрофи організаторів авіашоу, не зізналися, хто ж надав таку точну інформацію про його програму, хто так активно його рекламував, зрештою, хто сплатив ці публікації?" - питає мер.

Буняк підкреслює, що перед тим, як агітувати та закликати людей на авіашоу, "інформаційні спонсори не спитали організаторів показового шоу, наскільки небезпечним для життя є цей захід".

Як вважає мер Львова, "журналістам слід було просити вибачення у громади Львова" "за свою злочинну агітацію і нехай непряму вину, помолитися в церкві".

У своєму листі Львівський міський голова знову підкреслює, що "не брав жодної участі в організації і проведенні показових спортивних та інших польотів так званого авіаційного шоу в Скнилові, не підписував ніяких організаційно-розпорядливих або яких-небудь інших документів, що відносяться до проведення шоу".

За даними МінНС на ранок середи, залишаються в лікарнях 65 чоловік, потерпілих внаслідок падіння літака на глядачів авіашоу. Усього постраждали 241 особа, з них встановлені особи 76 загиблих, в тому числі 27 дітей.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", днями газета "Експрес" опублікувала матеріал, в якому поставила під сумнів твердження Буняка про те, що міські власті нічого не знали про демонстраційні польоти СУ-27УБ на військовому аеродромі "Скнилів". Газета оприлюднила розпорядження, підписані Буняком, з яких виходило, що мерія була одним з організаторів цього заходу, і вимагала від мера Львова вибачень. Подібний матеріал з'явився і в найбільшій газеті Львова - "Високому Замку".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування