Дубина демонструє характер

Середа, 14 серпня 2002, 11:53
Причиною аварії на шахті Засядька в Донецьку стали "дуже важкі порушення в проведенні буропідривних робіт", заявляє перший віце-прем'єр України Олег Дубина, який очолював урядову комісію з розслідування трагедії, і обіцяє звільнити все керівництво шахти, що допустило аварію.

"Були неправильно виписані документи, не було дозволу на проведення цих робіт, і, на жаль, ті люди, які це допустили, постраждали", - підкреслив Олег Дубина у вівторок в інтерв'ю програмі "Подробиці" телеканалу "Інтер".

За його словами, будуть запропоновані "істотні рішення", "будуть звільнені директор, головний інженер, тобто будуть звільнені всі люди, які допустили те, що сталося на шахті Засядька".

Як повідомлялося, внаслідок вибуху на шахті Засядька 31 липня загинули 20 гірників.

Кажучи про висновки, які будуть зроблені за підсумками розслідування останніх великих аварій на українських шахтах, перший віце-прем'єр висловив думку, що розпочата в 1996 році реорганізація вугільних підприємств не закінчена досі - "зі створення холдингів, з випуску акцій".

За словами Дубини, той шлях, яким пішли в Україні, "заважає розвиватися всій вугільній галузі". "Відповідальність і безпеку ми втратили", відзначив він.

"Думаю, що тепер будемо ще більш жорстко займатися цим", - підкреслив перший віце-прем'єр, пояснивши, що будуть вживатися заходи для "прийому шахт під ту або іншу програму, захист цієї програми, щоб максимально звести людей до безпечної роботи".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News