Кучма буде приймати звіти про любов чиновників до "маленького українця"

Середа, 14 серпня 2002, 12:37
Президент Леонід Кучма підписав указ, який зобов'язує запровадити з 2003 року періодичну особисту звітність керівників центральних органів виконавчої влади і місцевої влади перед главою держави про роботу зі звертаннями громадян.

Як повідомляє у вівторок головне управління інформаційної політики адміністрації президента України, в указі "Про додаткові заходи із забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звертання", зокрема, зазначається, що забезпечення всебічного розгляду звертань громадян, порушених у них проблем, оперативне їх розв'язання, задоволення законних прав і інтересів громадян є однією з пріоритетних задач органів державної влади і органів місцевого самоврядування, відповідальним обов'язком їх посадових осіб, чинником забезпечення суспільно-політичної й економічної стабільності в державі.

Згідно з указом, керівникам органів державної влади і місцевого самоврядування доручено здійснити докорінну перебудову роботи відповідних органів зі звертань громадян.

Кабінету Міністрів з метою створення належних умов для реалізації конституційного права громадян на звертання і судовий захист їх прав і свобод доручено забезпечити підготовку і внесення відповідних нормативно-правових актів, необхідних для створення в Україні системи адміністративних судів і забезпечення їх діяльності.

Згідно з указом, протягом 2002-2003 років за участю представників правоохоронних органів має бути організована перевірка стану роботи центральних і місцевих органів виконавчої влади зі звертаннями громадян.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...