НАЦРАДА ВТРАЧАЄ ЩЕ ОДНОГО ЧЛЕНА?

Середа, 14 серпня 2002, 13:06
Один з членів Нацради з телебачення і радіомовлення із президентської квоти Володимир Грановський подав заяву про відставку. Про це "Українській правді" стало відомо з поінформованих джерел.

Сам Володимир Грановський в інтерв'ю УП цю інформацію не підтвердив, але й не спростував.

У той же час він зазначив, що було б доцільно, якби у відставку пішли всі члени Нацради з президентської квоти, затвердженої в 2000 році (окрім Олександра Мартиненка, призначеного нещодавно, влітку 2002 року).

"На цьому етапі варто замінити всіх членів Нацради, оскільки механізм ротації вже запущений. Зараз я бачу в цьому користь, хоч раніше в принципі виступав проти процедури ротації", - сказав Грановський.

На його думку, цей склад Нацради свою місію вже вичерпав: "Те, що зробив цей склад Нацради – він зробив, і це його межа. Проблеми ліцензування позаду. Зараз постає проблема дотримання законності в діяльності телерадіокомпаній, і це не можна зробити нинішнім складом Нацради". Грановський вважає, що нова Нацрада основну увагу повинна приділити саме цій проблемі.

Окрім Володимира Грановського, за президентською квотою до Нацради входять колишній гендиректор ICTV Юрій Плаксюк, екс-заступник міністра освіти Борис Холод (затверджені два роки тому) і колишній прес-секретар Кучми Олександр Мартиненко (затверджений влітку 2002 після складання повноважень Миколою Баграєвим).

На першій сесії Верховної Ради були затверджені троє з чотирьох нових членів Нацради з парламентської квоти: Віталій Шевченко, Віктор Понеділко та Володимир Манжосов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування