Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нова мітла на "Сумиобленерго" вже почала мести по-новому

Середа, 14 серпня 2002, 14:44
Обраний 27 червня голова правління ВАТ "Сумиобленерго" Микола Кривий (до цього - фінансовий директор) визнав факти необгрунтованих витрат при закупівлі продукції.

"Ми дійсно закуповували обладнання втридорога...ВОЛС (корпоративна мережа зв'язку) закуплена в 5 разів дорожче, ніж коштує на ринку", - сказав він на засіданні Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) в середу.

Разом з тим, за словами Кривого, місяць тому компанія провела перший тендер по закупівлі обладнання, і надалі збирається провести закупівлю товарів на конкурсних підставах. "Це дає багато чого", - додав Кривий.

У зв'язку з необгрунтованими витратами НКРЕ винесла компанії попередження, доручивши до 28 серпня надати пропозиції з упорядкування структури тарифів.

Голова НКРЕ Юрій Продан повідомив про намір комісії передати в Генеральну прокуратуру всі акти перевірок діяльності "Сумиобленерго".

Згідно з висновками Сумського територіального НКРЕ, загальна сума необгрунтованих витрат обленерго перевищила 34 млн. грн. При закупівлі обленерго не проводило тендери.

Крім цього, НКРЕ доручила "Сумиобленерго" укласти договір з держпідприємством (ДП) "Енергоринок". Низка обленерго відмовляються підписувати цей договір, в якому, зокрема, зафіксована вимога забезпечити повну оплату, що, на їх думку, не може бути виконано у зв'язку з невирішеністю ряду проблем (фінансування пільг та субсидій, аварійної броні, заборони відключати від електропостачання водоканали і військові частини).

НКРЕ також вирішила провести 20 серпня нараду з питань висновку договорів між енергопостачальниками та ДП "Енергоринок".

Як повідомлялося раніше, збори акціонерів "Сумиобленерго" 27 червня призначили головою правління Кривого (до цього - фінансовий директор, потім - в. о. голови правління) замість Левона Варданяна.

Акціонери також вивели з наглядової ради представників акціонерів, що володіють 21,97% акцій компанії (Костянтина Григоришина, Ярослава Філатова, Олександра Вартаняна, Тамару Троїцьку, Ольгу Барзашвілі та Юрія Кузьменка).

Замість них до НР увійшли представники акціонерів, що сукупно володіють 27,66% акцій (Андрій Кравченко, Лариса Яременко, Юрій Ромазанов (директор юридичної компанії "Бі.Ай.Ем"), Петро Португалов та Світлана Богайчук).

Пакет акцій "Сумиобленерго" в розмірі 25% належать державі, інші акції розподілені.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування