Банда міліціонерів-вбивць розлютила Піскуна

Середа, 14 серпня 2002, 18:16
Генеральний прокурор України Святослав Піскун направив подання Міністерству внутрішніх справ, в якому звертає увагу на істотні прорахунки в підборі та розставлянні кадрів органів внутрішніх справ, недоліки в роботі з особистим складом. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в середу в прес-службі Генпрокуратури.

У поданні генпрокурора ставиться питання про персональну відповідальність посадових осіб керівного складу МВС і територіальних органів міліції, які невідповідним чином виконують обов'язки по виховній роботі особистого складу, не забезпечують контроль над його діяльністю, і цим сприяють виникненню умов для участі працівників правоохоронних органів в злочинних діях.

Одним із мотивів подання стала резонансна справа київської банди кілерів, до керівництва якої входили співробітники міліції.

Генпрокуратура взяла з прокуратури Києва у своє провадження справу за фактами викрадення людей та здійснення умисних убивств організованим злочинним угрупуванням, до складу якого входили 4 працівники органів внутрішніх справ. Цю карну справу порушила прокуратура Шевченківського району Києва за ознаками пункту 3 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство заручника).

На сьогодні слідство вважає встановленими факти здійснення бандою 10 вбивств, і вже знайдене 7 трупів. Члени банди арештовані.

Генпрокуратура звернула увагу на той факт, що участь працівників правоохоронних органів у протиправній діяльності, в тому числі й у діях організованих злочинних угрупувань стала не одиничною, говориться в повідомленні прес-служби. Подібні справи розслідуються в Одеській, Львівській та інших областях.

Генеральний прокурор України зобов'язав всіх прокурорів областей, міст і районів проаналізувати скарги, заяви та повідомлення про злочини і правопорушення, скоєні працівниками правоохоронних органів. У листі, направленому всім обласним прокурорам, міститься вимога до керівників органів прокуратури посилити контроль над порушенням карних справ, забезпечити проведення швидкого, неупередженого і всебічного розслідування цих фактів.

Як повідомлялося, уперше інформація про угрупування під керівництвом працівників міліції, з'явилася у статті "Перевертні. Старші офіцери міліції звинувачуються у викраденні людей і вбивствах", опублікованій у газеті "Сегодня" 1 серпня. Автор матеріалу посилався на неофіційні джерела інформації. Президент України Леонід Кучма дав доручення генеральному прокурору України Святославу Піскуну, міністру внутрішніх справ Юрієві Смирнову та голові Служби безпеки Володимиру Радченку провести повне і всебічне розслідування фактів, викладених у цій публікації.

Пізніше в прокуратурі Києва та в МВС підтвердили, що бандою, яка займалася викраденнями людей, керував співробітник Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України у Києві. Члени угруповання звинувачуються у викраденнях і вбивствах людей у Києві в 1996-2000 роках.

Заступник генпрокурора України Віктор Шокін днями заявив, що це угруповання в числі інших перевіряється на можливу причетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...