Омельченко просить захистити посередника Мельниченка

Четвер, 15 серпня 2002, 20:09
Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справі Гонгадзе Григорій Омельченко надіслав офіційного листа Генеральному прокурору України Піскуну, голові СБУ Радченку та міністру внутрішніх справ України Смірнову з проханням розглянути заяву громадянина Романа Луня і вжити заходів для забезпечення його особистої безпеки та недопущення провокацій щодо нього.

За словами Омельченка, Роману Луню почали надходити погрози - після того, як той передав голові парламентської комісії аудіо- та відеоматеріали із заявами Мельниченка.

Зокрема у зверненні Омельченка говориться: "До мене звернувся президент Міст-Медіа Корпорації США-Канада, віце-президент телепрограми "Контакт" США-Канада Лунь Роман Остапович із заявою про погрози на його адресу, які пішли після того, як він прибув із США до Києва і передав мені як голові Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України відео- і аудіокасети з інтерв’ю і заявами Миколи Мельниченка та народного депутата України Олександра Єльяшкевича про злочини, вчинені Президентом України Кучмою Л.Д. та іншими державними діячами і посадовими особами.

Лунь Р.О. заявляє, що він здоровий, не хворіє, не має ворогів, не має ніяких боргів. У випадку, якщо з ним щось трапиться, то це, на його думку, буде свідчити тільки про те, що президент України Л.Кучма дав наказ на його нейтралізацію в тій чи іншій формі (можливо підкинуть наркотики?).

На підставі викладеного, керуючись ст. 8, 89 Конституції України, ст. 16, 17, 19 Закону "Про статус народного депутата України", прошу Вас розглянути заяву Луня Р.О. і вжити заходів для забезпечення його особистої безпеки та недопущення провокацій щодо нього.

Хід перевірки заяви прошу Вас взяти під особистий контроль. Про результати перевірки та вжиті заходи повідомте Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України".

Григорій Омельченко перебуватиме в Америці 10 днів. Він планує провести робочі зустрічі та обговорити ряд питань із Миколою Мельниченком, Олександром Єльяшкевичем, Мирославою Ґонґадзе. Окрім зустрічей з учасниками "касетного скандалу", він зустрінеться з конгресменами, представниками міністерства юстиції США та українською громадою в місті Чикаго.

Українська правда

Читайте також:

Комісія зі справи Гонгадзе шукає в США нові докази

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування