Київ відмовив у політичному притулку трьом жертвам Лукашенка

П'ятниця, 16 серпня 2002, 11:12
Управління з питань біженців та міграції Київської держадміністрації відхилило в четвер заяву трьох біженців з Білорусі про надання їм статусу біженців.

За словами київських чиновників, громадяни Білорусі Володимир Буханов, Святослав Шаповалов та Сергій Корнєв подали свої заяви пізніше, ніж це передбачено законом України.

Один із шукачів притулку Сергій Корнєв стверджує, що він та його товариші були змушені тікати з Білорусі через загрозу репресій з боку режиму президента Лукашенка, і що в реакції української влади вони вбачають, як він сказав, "страх зіпсувати взаємини з білоруським диктатором".

Тим часом, представниця київського офісу Управління верховного Комісара ООН у справах біженців Наталка Прокопчук вважає, що проблема ширша, ніж суб‘єктивна реакція української влади на політичних біженців із Білорусі: "Новий закон про біженців, прийнятий торік, ще й досі не почав працювати. Тому міграційні служби заявили, що почнуть приймати заяви в усіх шукачів притулку не раніше 15 серпня".

За словами Наталки Прокопчук, порушення термінів подачі заяв відбулося не з вини білоруських біженців, і вони отримають юридичні консультації, аби оскаржити дії чиновників у суді.

Як повідомили в управлінні у справах національностей і міграції Київської держадміністрації, троє білоруських громадян мають право оскаржити рішення протягом семи робочих днів.

Українська служба радіо "Німецька хвиля", Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News