Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Робер Менар приїде до Генпрокуратури підписувати документи

П'ятниця, 16 серпня 2002, 15:59
Заступник Генерального прокурора України Віктор Шокін підтвердив в офіційному листі до Інституту масової інформації, що на прохання Мирослави Гонгадзе Робера Менара буде визнано її представником "за умови надання оформленої належним чином довіреності".

Для того, щоб насправді представляти інтереси обох потерпілих у справі вбивства Георгія Гонгадзе, Робер Менар мусить приїхати в Україну та власноручно підписати відповідні документи.

Робер Менар прокоментував ситуацію наступним чином: "Я обов'язково приїду до Києва, як тільки Мирослава завершить деякі документальні формальності". Генеральний секретар "Репортерів без кордонів" вважає, що спроба такого міжнародного співробітництва – "дуже важливий тест і для України, і для Заходу".

"Побачимо, наскільки ми здатні під час реальної, конкретної роботи знаходити спільну мову і головне - досягати конкретних результатів. Настільки, наскільки цього дозволяє українське законодавство", зазначив він.

"Переді мною висновки Венеціанської комісії при Раді Європи, які наголошують на тому, що Україна мусить щонайшвидше реформувати саму юридичну базу роботи прокуратури, цей орган не має залишатись державою в державі, де надто багато залежить від доброї волі слідчого чи Генерального прокурора. Я знаю, що у вересні Рада Європи запланувала спеціальну місію, аби вивчити, на якій стадії знаходиться підготовка і здійснення реформи прокуратури. Отже, я не обіцяю дива. Проте гарантую власним ім'ям особисту порядність у цій роботі", - сказав Робер Менар.

ІМІ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування